El TSJC dona 15 dies a Jové i Salvadó perquè paguin la fiança de 4,5 milions d'euros per l'1-O

Els dos arquitectes del referèndum estan processats pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets

Jové i Salvadó, després de ser detinguts el 20-S
Jové i Salvadó, després de ser detinguts el 20-S | ACN
04 de març del 2020
Actualitzat a les 18:51h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat 15 dies a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó perquè facin efectives les seves fiances per l'1-O. El jutge demana 2,8 milions a Jové per les despeses del referèndum, i 1,6 milions a tots dos per responsabilitat civil. En total, hauran d'abonar uns 4,5 milions d'euros. Els dos dirigents d'ERC, considerats els arquitectes de l'1-O, estan processats pels delictes de desobediència, prevaricació i revelació de secrets pel seu paper en els preparatius del referèndum.

La magistrada Maria Eugènia Alegret, en la interlocutòria, considera que Jové i Salvadó "van planejar que calia preparar les estructures d'Estat i un adequat finançament per quan Catalunya comptés amb la independència", i que Jové va participar en l'organització i en obtenir finançament, entre altres actes.

Jové i Salvadó van ser detinguts en el macrooperatiu de la policia espanyola del 20-S, que es va saldar amb 41 escorcolls i una quinzena d'alt càrrecs detinguts, amb l'objectiu d'aturar el referèndum de l'1-O. 

Hi haurà ampliació.