Pascal culmina el divorci amb JxCat

L'excoordinadora general del PDECat deixa l'escó al Senat en plena acceleració del col·lectiu de Poblet per presentar-se a les properes eleccions catalanes

Marta Pascal, en un consell nacional del PDECat.
Marta Pascal, en un consell nacional del PDECat. | PDECat
24 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:26h
"Crec que Junts per Catalunya (JxCat) no ha assumit el rol necessari com a actor polític que abordi formes de solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya. Ha quedat presonera d'un simbolisme estèril i d'una retòrica molt estrident que ha deixat les nostres institucions a la intempèrie. És per aquest motiu que considero que no puc seguir ostentant un càrrec institucional en nom de JxCat".

Aquest és el contingut exacte de l'inici del cinquè paràgraf de la carta que Marta Pascal ha enviat al president del PDECat, David Bonvehí, per anunciar-li que renunciava a l'escó com a senadora per designació autonòmica a Madrid. Pascal, excoordinadora general del partit, culmina així el divorci amb l'espai de JxCat, que s'explica tant per raons estratègiques com també personals. La distància amb Carles Puigdemont -artífex de la seva destitució al capdavant del PDECat- i amb el rumb de la formació, sumat a l'impuls del grup de Poblet camí de les eleccions, han provocat el pas de la dirigent nacionalista.

Pascal no s'estalvia missatges durs en la carta de comiat. "Em preocupa, i molt, en termes democràtics i de respecte a les legítimes opinions de tothom, el clima d'intolerància i agressivitat contra tots aquells que no hem compartit determinades decisions", assenyala l'encara senadora, que dijous passat es va reunir durant dues hores a Waterloo amb Puigdemont. Amb ell, quan era president, no va compartir en un primer moment l'aposta pel referèndum unilateral -al PDECat existien dubtes, també expressats per Mas-, ni la continuïtat de la votació en plena violència policial, ni tampoc la declaració d'independència, que Pascal volia evitar per convocar noves eleccions.