Aragonès reclama «anar per feina» i aparcar «detallets» per iniciar el diàleg

El vicepresident, després del desacord entre Torra i la Moncloa per la trobada de la taula Estat-Generalitat, envia aquest missatge: "Que els presidents acabin de parlar, però estem a disposició"

Presentació del llibre de Pere Aragonès
Presentació del llibre de Pere Aragonès | Pòrtic
19 de febrer del 2020
Actualitzat a les 19:43h
"Anem per feina". Aquest és el missatge que ha volgut enviar el vicepresident Pere Aragonès després del desacord entre el president Quim Torra i la Moncloa per la data d'arrencada de la taula de diàleg. Ho ha fet en la presentació del llibre Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic (Pòrtic), escrit per la periodista Magda Gregori. Pedro Sánchez ha proposat que la cita sigui el dilluns 24 de febrer, i Torra ha fet públic el seu malestar per un anunci "unilateral" que s'ha produït, segons el seu entorn, sense acord.

Aragonès ha demanat "no entrentenir-se en detallets" sobre la trobada, sobre si és un dia o l'endemà, i ha apuntat que existeix una gran "responsabilitat" a l'hora de cuidar l'arrencada del diàleg. "Que els presidents acabin de parlar, però estem a disposició. Quan sigui, on sigui. Tenim tantes ganes d'anar allà i dir que defensem el referèndum i l'amnistia!", ha remarcat el coordinador nacional d'ERC acompanyat de tots els consellers del seu partit i els principals dirigents de la formació.

Preguntat sobre què és l'anomenat independentisme "pragmàtic", Aragonès ha fet aquesta definició: "El que vol fer la independència i treballa per aconseguir-la. Que aprofita tots els àmbits i que no es tapa els ulls davant les dificultats". Ha indicat que els fets del 2017 -des del 20-S a la declaració de la independència, passant per l'1-O- han servit com un "aprenentatge col·lectiu" per a la ciutadania i els partits.