El Govern convocarà una cimera per abordar el futur de la pagesia

Torra i Jordà es reuneixen a Lleida amb representants del sector per donar-los suport i escoltar les seves demandes

Imatge de la trobada a Lleida
Imatge de la trobada a Lleida | Paeria Lleida
19 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:15h
El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, han anunciat que el Govern convocarà una cimera al Palau de la Generalitat amb els diferents agents vinculats amb el sector de la fruita per tal d'analitzar i posar damunt la taula solucions que permetin garantir el futur de la pagesia davant les dificultats que travessa.

També han explicat que, entre finals de febrer i principis de març, Agricultura farà efectiu el pagament dels primers 700.000 euros corresponents al Pla d'arrancada de fruita de pinyol.

Torra i Jordà s'han reunit aquest dimecres a Lleida amb representants del sector de la pagesia i alcaldes lleidatans per expressar-los el suport del Govern i escoltar les seves demandes.

La reunió arriba després que divendres passat tingués lloc a Lleida una gran manifestació de pagesos per demanar solucions a la situació de la pagesia.

Línia de crèdits tous

Torra també ha avançat que, "entre finals de febrer i principis de març, s'acabaran de pagar totes les subvencions pendents" i ha recordat la línia de crèdits per als productors de fruita dolça.

Teresa Jordà, ha explicat que Agricultura traurà una línia de crèdits per a circulant d'entre 5.000 i 60.000 euros a través de l'Institut Català de Finances (ICF) a un tipus d'interès euríbor +2,75 com a màxim, i amb l'assumpció de risc del 80% per part de la conselleria. Així mateix, Jordà ha explicat que personal de l'ICF es desplaçarà al territori per ajudar en els tràmits a tots els productors que s'hi acullin.

La consellera d'Agricultura ha insistit en la importància de mantenir "la unitat extrema del sector en totes les baules de la cadena, amb el paraigua institucional dels alcaldes, partits polítics i organitzacions agràries" i, en aquest sentit, ha reiterat el compromís del Govern. "Tots units per uns preus justos i per una pagesia forta", ha sentenciat.
 

Manifestació de pagesos a Lleida, divendres passat. Foto: Àlvar Llobet