L'Ajuntament de Barcelona torna a demanar al Govern que acabi amb el tall a la Meridiana

És la quarta vegada que la Guàrdia Urbana reclama al Govern que intervingui en la protesta dels veïns

Un dels talls a l'avinguda Meridiana
Un dels talls a l'avinguda Meridiana | Albert Alemany
NacióDigital
19 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:20h
L'Ajuntament de Barcelona ha reclamat per quarta vegada al departament d'Interior que intervingui per acabar amb el tall que cada nit -des de fa 128 dies- té lloc a l'avinguda Meridiana de Barcelona, convocat per col·lectius agrupats en Meridiana Resisteix i l'ANC, per protestar contra la sentència del judici de l'1-O i la inhabilitació del president, Quim Torra. NacióDigital ja va avançar que el consistori havia enviat al gener un primer informe per reclamar la intervenció d'Interior i ara l'Ajuntament n'ha enviat un de nou, segons informa La Vanguardia

És el quart informe que envia l'Ajuntament a la Generalitat i ho fa argumentant que les característiques de la protesta han canviat. Cada vespre continuen tallant l'avinguda un centenar de persones però segons la Guàrdia Urbana darrerament s'han produït alteracions de l'ordre públic que han posat en risc "persones i béns".

Concretament, la policia municipal assegura que des del 25 de gener hi ha persones encaputxades que actuen amb "actitud violenta". Aquest dimecres, el tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament, Albert Batlle, ha afirmat que ja no n'hi ha prou amb "mesures correctores" i ha defensat la necessitat d'acabar amb el tall. "La ciutat n'està farta", ha assegurat.

El departament d'Interior continua argumentant que el tall de la Meridiana està emparat pel dret de manifestació i que només en circumstàncies excepcionals, que considera que no es produeixen, es podria intervenir per evitar la mobilització. 

 
Arxivat a