JxCat situa el relator com una «obligació» per arrencar el diàleg

Laura Borràs, cap de files de la formació a Madrid, assenyala que no es tracta d'una aposta "individual" de Torra, sinó que ha estat votada pel Parlament

Laura Borràs, en una imatge d'arxiu al Congrés
Laura Borràs, en una imatge d'arxiu al Congrés | Europa Press
18 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:54h
El relator és una "obligació" a l'hora d'abordar el diàleg amb l'Estat. En aquests termes s'ha expressat aquest dilluns la cap de files de Junts per Catalunya (JxCat) a Madrid, Laura Borràs, en declaracions als mitjans abans d'entrar a la reunió de la junta de portaveus al Congrés. Segons Borràs, l'aposta pel mediador no és "individual" del president de la Generalitat, Quim Torra, sinó una figura per la qual ha apostat l'independentisme -JxCat, ERC i la CUP- al Parlament en una votació fa dues setmanes.

"Quan un no té res a ocultar, suposem que no hi ha d'haver cap problema perquè hi hagi un tercer. Per nosaltres no només no és un obstacle, sinó que és un deure perquè el va votar el Parlament", ha assenyalat la dirigent independentista. Partits i entitats es van reunir ahir a la Casa dels Canonges, al Palau de la Generalitat, per abordar dues qüestions que no generen unanimitat a l'hora d'afrontar la primera taula de diàleg entre governs, com són el mediador i el calendari.