L'Antic Teatre es revolta contra el lloguer «abusiu» que l'amenaça

La comunitat d'artistes i veïns de l'equipament cultural reclama una solució a l'administració davant les exigències del propietari

Imatge de la roda de premsa a l'Antic Teatre, aquest dilluns al migdia
Imatge de la roda de premsa a l'Antic Teatre, aquest dilluns al migdia | Lluís Girona
Lluís Girona
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:39h
L’Antic Teatre ha reivindicat la importància de "poder salvar l’espai", amenaçat de tancament per un increment del preu del lloguer, en una roda de premsa convocada aquest migdia pels artistes i els veïns que formen la comunitat de la sala d'ençà que es va recuperar el projecte l’any 2003, i a la qual han assistit prop d'un centenar de persones.

El propietari de l’espai, amb el qual la comunitat ha mantingut un litigi judicial per la reforma de la façana, vol augmentar el lloguer del local "un 500%", fins als 7.500 euros al mes. Ho consideren un excés i ho fa inviable pels actuals arrendataris.

Durant l’acte, els gestors del teatre han presentat les seves dades des del 2006. En tretze anys, gairebé 105.000 espectadors han visitat el teatre, en les més de 3.700 funcions que s’han realitzat i que han comptat amb la participació de més de 3.300 artistes. Molts dels actors presents en l'acte han reivindicat la presència del teatre, destacant la seva importància no només per ser "un espai d’oportunitat per artistes" sinó també pel paper que té en "la cultura de la ciutat i del país".

Han emplaçat també a les institucions a prendre mesures per solucionar la situació, i matisen que l’Ajuntament "s’ha mostrat interessat per trobar una solució" i que l'Administració pública afirma que "s’està intentant negociar amb el propietari".

La situació és, pel col·lectiu del teatre, "d’emergència", però no perden l’esperança i s’acullen en una idea col·lectiva: "No sabem que passarà, però estarem aquí passi el que passi, perquè això és casa nostra i es defensa. No pararem de lluitar".
Arxivat a