Borràs planta el Suprem i vincula al procés la causa dels contractes presumptament irregulars

La cap de files de JxCat assenyala que atendre la citació del tribunal suposaria validar les "irregularitats" que, segons ella, presenta la investigació de la seva gestió quan liderava la Institució de les Lletres Catalanes

Laura Borràs, en una imatge d'arxiu al Congrés dels Diputats
Laura Borràs, en una imatge d'arxiu al Congrés dels Diputats | ACN
13 de febrer del 2020
Actualitzat a les 21:55h
La portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha optat per no acudir a declarar al Tribunal Suprem aquest divendres, dia en el qual l'havia citat el jutge per les suposades irregularitats en l'adjudicació de 18 contractes a un amic mentre era la directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Anar a declarar, ha apunta Borràs e un fil a Twitter, suposaria "validar totes les irregularitats" de la causa oberta, la qual vincula al fet que sigui una "coneguda dirigent independentista".

La providència dictava que la citació era per "escoltar la seva declaració" com a investigada pel fets i de manera "voluntària". El jutge ja podrà proposar a la sala penal, a partir d'aquesta absència, que demani un suplicatori al Congrés dels Diputats -la condició d'electe li atorga un aforament- per imputar-la formalment. La decisió de no declarar ha estat comunicada aquest dijous al Suprem, on la defensa Gonzalo Boye.