El Mobile justifica que és «impossible» celebrar el saló del 2020

El conseller delegat de l'empresa organitzadora del congrés, John Hoffman, assegura que van estudiar la possibilitat d'ajornar el certamen

13 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:49h


GSMA, l'empresa organitzadora del Mobile World Congress, ha explicat aquest dijous en una roda de premsa a la Fira de Barcelona els motius que han provocat la cancel·lació del certamen del 2020 a Barcelona.

El conseller delegat de la companyia, John Hoffman, ha qualificat d'"impossible" la celebració del saló a la ciutat. En primer lloc, per les nombroses baixes d'empreses que han expressat por per possibles contagis a causa del coronavirus.

Hoffman també ha explicat que GSMA ha estudiat la possibilitat d'ajornar l'esdeveniment. Una opció que finalment s'ha descartat. "No sabem quan remetrà la situació", ha valorat el conseller delegat en relació al coronavirus Covid-19.

GSMA, però, s'ha compromès a treballar de cara al Mobile del 2021. Un compromís al qual s'han sumat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del consell d'administració de Fira de Barcelona, Pau Relat. Tots dos han volgut expressar la seva "comprensió" per la decisió i han expressat el seu suport a GSMA.

Hoffman, i també el director general de GSMA, Mats Granryd, han evitat xifrar les indemnitzacions que haurà d'afrontar la companyia per compensar les empreses que sí que havien confirmat la seva participació a la fira tecnològica.

Tots dos s'han escudat en els "motius de força major" que han provocat la cancel·lació de la fira per tancar aquesta carpeta. També han evitat respondre les preguntes sobre si la cancel·lació d'enguany provocarà alguna modificació amb el contracte amb Barcelona, vigent fins al 2023. 

Granryd i Hoffman han negat que les empreses que havien anunciat la seva absència ho fessin per cap altre motiu que no fos la por al coronavirus. "Tothom ha expressat qüestions de salut", ha assegurat el conseller delegat. 

Uns motius que contrasten amb el missatge transmès per les administracions. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han insistit que el risc de contagi per coronavirus a l'estat espanyol és inexistent.

"El millor Mobile" haurà d'esperar

L'Ajuntament de Barcelona havia promocionat el Moible d'enguany com "el millor" des que el certamen va aterrar a la ciutat el 2006. Ara, GSMA, Fira de Barcelona i les administracions s'han conjurat perquè l'eslògan sigui una realitat el 2021. "Avui és un dia fosc però el sol sortirà", ha dit Hoffman.

GSMA s'ha compromès a treballar de cara al Mobile del 2021, igual que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del consell d'administració de Fira de Barcelona, Pau Relat. Tots dos han volgut expressar la seva "comprensió" per la decisió i han expressat el seu suport a GSMA.

El mateix ha fet el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, que ha promès "lleialtat absoluta" al Mobile, mentre que Cunillera ha reivindicat l'"aposta" del govern espanyol pel certamen.

Igual que GSMA, el director general de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha evitat fer càlculs sobre les pèrdues que suposarà per a la seva empresa la cancel·lació del saló. L'alcaldessa de Barcelona ha avisat que les administracions ja han abordat la possibilitat de "minimitzar" les afectacions econòmiques provocades per la suspensió entre els sectors més afectats. Colau, però, no ha donat més detalls.
Arxivat a