Un jutge amenaça de «depurar responsabilitats» als Mossos si no forcen un desnonament a Barcelona

Un veí del barri de Can Baró s'exposa a ser desallotjat aquest dijous amb intervenció policial

El jutge reclama la presència de dues furgonetes de Brimo o Arro
El jutge reclama la presència de dues furgonetes de Brimo o Arro | Adrià Costa
12 de febrer del 2020
Actualitzat a les 20:26h
Un jutjat de Barcelona ha avisat els Mossos que podrien enfrontar responsabilitats legals si demà no faciliten a la comitiva judicial el desnonament d'un veí al barri de Can Baró de Barcelona, al districte d'Horta-Guinardó.

El jutge que ha emès l'ordre de desnonament ha requerit la presència d'un mínim de dues furgonetes de la Brigada Mòbil (Brimo) o l'Àrea de Recursos Operatius (Arro) per desnonar el Rodrigo, un veí que no ha volgut fer front a l'increment de preu plantejat pel propietari del pis on viu. En cas contrari, avisa que "depurarà responsabilitats", segons l'auto al qual ha tingut accés NacióDigital.

L'immoble és de 55 metres quadrats i el contracte signat el 2015 fixava una quota de 740 euros, superior a la mitjana del barri. Quan el contracte va acabar el 2018 el propietari li plantejava un lloguer de 950 euros al mes.

Segons assegura el Sindicat d'Habitatge de Vallcarca, el Rodrigo i el propietari van acordar que el veí es podria quedar al pis fins que no trobés un altre lloc on viure, però finalment les negociacions es van trencar i el titular de l'immoble va iniciar un procés judicial de desnonament.

Fins ara el sindicat ha aconseguit aturar sis intents de desallotjament, ja sigui als jutjats o a la porta del pis, i aquest dijous ja han convocat una concentració per evitar la setena temptativa.
 
Arxivat a