Les tres multinacionals absents al Mobile que sí que han viatjat a una fira tecnològica a Amsterdam

L'empresa organitzadora de l'MWC manté per ara el congrés tot i l'allau d'empreses que han anunciat que no hi participaran

El Mobile, en una imatge d'arxiu
El Mobile, en una imatge d'arxiu | José M. Gutiérrez
NacióDigital
12 de febrer del 2020
Actualitzat a les 19:24h
Algunes de les companyies que han confirmat la seva absència al Mobile Worls Congress 2020 no han pres la mateixa decisió a l'hora de prendre part d'altres grans certàmens celebrats a Europa. És el cas de les multinacionals Sony, Intel i Cisco Systems, que no seran a Barcelona del 24 al 27 de febrer però sí que han viatjat a Amsterdam per assistir al saló del sector audiovisual ISE, que se celebra des d'aquest dimarts i fins divendres.
 
Les tres empreses van justificar la seva absència a Barcelona per protegir els seus clients i treballadors del coronavirus, tenint en compte la presència de companyies xineses a la fira de telefonia mòbil. Samsung també és present a Amsterdam amb normalitat, mentre que ha anunciat una presència reduïda al Mobile.

Altres empreses, com LG, han decidit no assistir ni al Mobile ni tampoc a l'ISE, en tots dos casos per evitar possibles contagis pel coronavirus.

En total són una setantena de companyies, sobretot asiàtiques, que han declinat participar al saló dels Països Baixos, tot i que inicialment es comptava amb la seva presència.

Tot i que ha estat capaç de retenir algunes de les grans multinacionals absents a Barcelona, el coronavirus també és molt present a l'ISE d'Amsterdam. Cada dia el certamen publica un comunicat  a la seva pàgina web amb les últimes novetats que es coneixen sobre el virus.

A més, els organitzadors han establert diverses normes per prevenir casos de contagi. Algunes, similars a les que el Govern va anunciar que s'havia pactat implementar amb el Mobile, com la instal·lació de més punts d'higiene i una millor senyalització dels punts d'atenció sanitària al saló.

L'ISE també recomana netejar teclats i micròfons després de cada xerrada, mantenir la distància amb altres persones quan algú estossegui i evitar el contacte físic entre els assistents a l'esdeveniment, incloent les encaixades de mans. 
Arxivat a