El Mobile es desinfla amb més d'una trentena de baixes, l'última la de Rakuten

Intel, Facebook, Cisco, McAfee i Vivo renuncien a venir al congrés per evitar qualsevol possible contagi

Cares per a robots, al Mobile World Congress 2019
Cares per a robots, al Mobile World Congress 2019 | José M. Gutiérrez
NacióDigital
12 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:13h
El Mobile World Congress del 2020 es desinfla per culpa del coronavirus. Des de diumenge, el degoteig de cancel·lacions a la principal fira de telefonia mòbil del món és constant, i ja són més d'una trentena les empreses que han confirmat que rebutgen venir a Barcelona per "precaució", l'última confirmada la de la japonesa Rakuten.

També de la nord-americana AT&T, que s'afegeix a la d'Ericson, que tenia previst un estand de més de 6.000 metres quadrats al MWC, seguida de la de Sony, LG o la japonesa NTT Docomo. Tampoc serà a Barcelona Cisco, que tenia un estand de 729 metres quadrats previst a la fira. En les últimes hores, també han confirmat que són baixa Facebook, Intel, McAfee o la xinesa Vivo.

Un degoteig constant

La xarxa social Facebook ha decidit cancel·lar la seva presència en la propera edició del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona, ​​que està previst es celebri del 24 al 27 de febrer, com a mesura de precaució pel brot del coronavirus. Així, la tecnològica fundada per Mark Zuckerberg se suma a altres grans empreses multinacionals que no acudiran enguany al major esdeveniment mundial de la indústria mòbil.

"Com a mesura de precaució, els empleats de Facebook no assistiran al Mobile World Congress d'aquest any a causa de l'evolució dels riscos de salut pública relacionats amb el coronavirus", assenyala un portaveu de l'empresa en un comunicat.

Malgrat tot, la companyia estatunidenca ha assegurat que seguirà col·laborant amb GSMA, l'associació que engloba la indústria mòbil i que s'encarrega d'organitzar el MWC, i amb els seus socis.

Una altra de les baixes sensibles d'última hora és la de l'empresa AT&T, l'operadora de telefonia més gran dels Estats Units. A banda, és una dels integrants al consell d'administració de GSMA.

La tecnològica nord-americana Cisco Systems també s'ha afegit a la llista de baixes aquest dimarts. A través d'un breu comunicat, l'empresa especialitzada en la fabricació i la venda d'equips de telecomunicacions ha anunciat l'absència. "Hem pres la difícil decisió de no participar al Mobile a causa de la preocupació relacionada amb l'expansió del coronavirus. Seguim pensant en totes aquelles persones a qui la situació impacte de forma directa", ha escrit la companyia a Twitter.
 
L'empresa de ciberseguretat McAfee també ha cancel·lat la seva participació al Mobile, segons ha confirmat una portaveu de la companyia a l'ACN. "Com en qualsevol altra fira, la nostra primera prioritat és la salut i la seguretat dels nostres treballadors i socis. Degut a les preocupacions continuades sobre el nou coronavirus, McAfee ha decidit cancel·lar la seva exhibició i participació al Mobile World Congress 2020", ha informat l'empresa. McAfee tenia un estand de 135 metres quadrats reservat a la fira de Gran Via.

GSMA celebrarà aquest divendres a Barcelona el seu consell general ordinari, convocat fa mesos i que té lloc cada any abans de la sala, en el qual pot analitzar si cancel·la o no la seva celebració.

Aquest mateix dimarts, la nord-americana Intel i la xinesa Vivo han confirmat que no participaran en el congrés mundial de mòbils, sumant-se a altres companyies com Ericsson, Amazon, Sony, LG, Umidigi, Nvidia, NTT Docomo i Gigaset, mentre que els fabricants tecnològics xinesos Huawei i Xiaomi sí que han confirmat la seva presència.
Arxivat a