El coronavirus fereix el Mobile: buida el 10% de la seva superfície d'estands

Ericsson és la baixa més sensible, però tant els organitzadors com l'administració sostenen que el congrés se celebrarà "amb total normalitat"

Imatge de la Fira 2 l'any 2018
Imatge de la Fira 2 l'any 2018 | José Manuel Gutiérrez
11 de febrer del 2020
Actualitzat a les 15:49h
L'alarma generada pel coronavirus aboca el Mobile a celebrar la seva quinzena edició en un ambient enrarit. L'epidèmia, que ja ha causat més de mil morts, ha donat peu a què diverses empreses de telefonia hagin anunciat que no participaran en el congrés d'enguany. Més d'una desena de companyies han cancel·lat la seva presència i el degoteig d'anuncis no s'atura. Les empreses que ja han confirmat la seva absència ocupen un espai total que s'acosta als 12.000 metres quadrats, el 10% de la superfície total de l'esdeveniment, que ocupa 120.000 metres quadrats. 

La multinacional sud-coreana LG va donar el primer pas el passat dimecres després d'argumentar que vol "avantposar la seguretat i la salut dels seus treballadors, socis i clients", eliminant "completament" el risc d'exposar els seus treballadors. Després del seu anunci, grans grups com Ericsson, Sony o Intel han optat per la mateixa decisió.

La celebració del Mobile, però, no està en perill. Almenys així ho assegura l'administració pública, que ha reiterat que no hi ha, per ara, cap cas detectat a Catalunya. Pel que  fa a l'estat espanyol, hi ha dos afectats: a Mallorca i a La Gomera. Aquest dilluns, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat que el congrés es farà "amb la més absoluta normalitat" tot i les baixes anunciades. A banda, el dirigent ha assenyalat que la xifra d'empreses que no vindran és "molt petita" per un esdeveniment que reuneix 2.400 companyies i no preveu que es facin enrere algunes de les companyies més importants, com Samsung o Huawei.
 
Arxivat a