Prohibit donar-se la mà i canvi de micròfons: les mesures de prevenció del Mobile pel coronavirus

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, considera que no s'ha de fer "alarmisme" i està convençut que cap altre empresa renunciarà a assistir al congrés

MWC 2017
MWC 2017 | José Manuel Gutiérrez
05 de febrer del 2020
Actualitzat a les 20:16h
Més dispensadors per rentar-se les mans, canvi de micròfons constants dels ponents i prohibir el handshaking, és a dir, donar-se la mà, un gest molt habitual entre empresaris. Aquestes són algunes de les mesures de prevenció que, davant la crisi mundial per coronavrius, es prendran durant el Mobile World Congress que se celebrarà a Barcelona entre el 24 i el 27 de febrer i que han estat explicades pel conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.

En declaracions al Parlament, el conseller ha traslladat un missatge de "tranquil·litat" i de "no alarmisme" davant l'esdeveniment tecnològic més important del món. Ha assegurat que tenen elements per poder dir que no hi ha "sensació de risc" ni a Catalunya ni a Europa i que, en cas de sospita, estan preparats per actuar amb rapidesa. Les mesures anunciades són, simplement, per "prevenció" i en cap cas per generar alarma.

Després que LG hagi anunciat que finalment no participarà d'aquesta edició del Mobile per por del coronavirus, Puigneró s'ha mostrat convençut que cap altra empresa renunciarà a participar-hi. De fet, el conseller ha assegurat en cap moment s'han plantejat que el congrés se suspengui.