Els Mossos confirmen la identificació del policia que va disparar i ferir Roger Español

L'informe encarregat pel jutjat 7 de Barcelona coincideix amb l'escopeter que ja va assenyalar Irídia

Roger Español
Roger Español | Adrià Costa
04 de febrer del 2020
Actualitzat a les 23:12h
Un informe dels Mossos d'Esquadra ha confirmat la identificació del policia que va disparar i ferir Roger Español durant les càrregues policials de l'1-O, segons ha avançat Efe i ha confirmat NacióDigital. D'aquesta manera, els Mossos coincideixen amb l'informe d'Irídia, l'entitat que defensa Español, que a l'estiu ja va assenyalar l'agent UC563 com l'escopeter que va fer perdre la visió a l'activista independentista el dia del referèndum.  

El titular del jutjat 7 de Barcelona, que instrueix la causa per les càrregues de l'1-O a la capital catalana, va demanar un informe als Mossos que finalment ha avalat la postura d'Irídia. El dia que van presentar el document, l'organització de defensa dels drets humans va assegurar que era "un abans i un després" en el procediment judicial.

L'agent, un dels 40 investigats, va assegurar davant del jutge que no havia vist ferits, va assumir que va disparar bales de goma però va negar haver-ho fet contra Español. D'aquesta manera, és la primera vegada que en un cas de bales de goma s'identifica l'agent. Anteriorment i en tots els casos de rellevància penal sobre persones ferides per bales de goma a l'Estat, els policies s'havien encobert entre ells i, per tant, sempre s'havia acabat imputant qui havia donat l'ordre i no qui l'havia executat.