La ràdio que uneix dos continents de catalans

Neix Ràdio Amèrica Barcelona, l'emissora adreçada a la diàspora catalana, impulsada, entre d'altres, per l'editor de la revista "Esguard", Germà Capdevila

El conseller Bosch va inaugurar les emissions de RAB, entrevistat per Germà Capdevila.
El conseller Bosch va inaugurar les emissions de RAB, entrevistat per Germà Capdevila. | RAB
31 de gener del 2020
Actualitzat a les 22:11h
El 29 de gener passat, va néixer Ràdio Amèrica Barcelona, una emissora online amb seu a Barcelona però que inclou continguts generats en diverses capitals americanes. El públic al qual s'adreça és molt ampli: els prop de 150.000 catalans que resideixen en diversos països d'Amèrica Llatina, una xifra que es pot ampliar a ,és de mig milió de descendents. Hi haurà estudis a Barcelona i a Ciutat de Mèxic, Santiago de Xile, Montevideo, Buenos Aires i Quito. Ràdio Amèrica Barcelona va comença a emetre el 29 de gener amb una entrevista al conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch. 

Entre els impulsors del projecte fradiofònic hi destaca la revista cultural Esguardi el seu editor, Germà Capdevila (Buenos Aires, 1970), ell mateix un exemple de català de dos continents, amb arrels catalanes i argentines. Capdevila és, a més de periodista, un promotor cultural inquiet i un constructor de projectes generós, sempre al servei del país. Amb Esguard, Capdevila va crear la primera revista per a iPad en català. Actualment, és el president de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).  

La nova RAB Ràdio emetrà les 24 hores a www.rab.cat i disposa d'una aplicació pròpia per a dispositius mòbils, una skill d’Alexa i accés a través de les plataformes de ràdio online com Simple Radio o TuneIn. Que ningú esperi una programació clàssica. L'emissora oferirà una programació musical amb continguts culturals i esportius, i donarà a les notícies del Barça -un dels grans referents també a la diàspora- una presència rellevant. 

Com han explicat aquests dies els seus promotors, la ràdio també produirà espais més tradicionals, com Les converses de l'Esguard, que permetran recuperar les entrevistes dutes a terme per la revista cultural. O la Catalunya Sardanista, conduït per Josep Ribera, així com L'Hora Catalana, un programa històric que va néixer el 1928 i es continua emetent des de Buenos Aires. Amb aquest projecte, els catalans de dos mons estan molt més a prop.