Aparcar a Barcelona serà més car per als cotxes contaminants a partir d'aquest dissabte

El ple municipal aprova la modificació de les taxes per estacionar a l'àrea verda i l'àrea blava

Cotxes circulant per la plaça de les Glòries
Cotxes circulant per la plaça de les Glòries | Adrià Costa
31 de gener del 2020
Actualitzat el 07 de febrer a les 14:27h
El pla municipal de Barcelona va ratificar el 31 de gener la modificació de la taxa d'aparcament a l'àrea verda i l'àrea blava de Barcelona, que a partir d'aquest dissabte 8 de febrer serà més cara per als vehicles contaminants. Els vots de Barcelona en Comú, el PSC, ERC i Junts per Catalunya han servit per aprovar que els cotxes contaminants paguin més. Barcelona pel Canvi, Ciutadans i el PP hi han votat en contra.

Els cotxes de zero emissions no pagaran zona blava, mentre que els que tinguin el distintiu ECO de la DGT pagaran el mateix que ara. Els d'etiqueta C, B i tota la resta pagaran més. Com a màxim, la zona blava podrà costar 3,75 euros per una hora i com a mínim 1,08 euros.

Pel que fa a la zona verda, els cotxes més contaminants pagaran 4,25 euros l'hora, mentre que els vehicles de zero emissions pagaran 50 cèntims i els ecològics 3 o 2,75 en funció de la zona.

Tant l'àrea verda com la blava inclouran diferents zones amb preus més barats o més car en funció de la zona de la ciutat on es vulgui aparcar. 

Per als residents,  s'elimina la bonificació que tenien els conductors que no havien estat multats i es pagarà el mes d'agost.

El ple també ha aprovat aquest divendres le snoves taxes dels cementiris a Barcelona, que en alguns casos es doblaran.
 
Arxivat a