El Parlament Europeu reconeix Clara Ponsatí com a eurodiputada

La Junta Electoral va deixar "temporalment vacant" l'escó de l'exconsellera per no haver anat a Madrid per acatar la Constitució

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, a les portes del Parlament Europeu
Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, a les portes del Parlament Europeu | ACN
31 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:08h
Clara Ponsatí ja és oficialment eurodiputada. El Parlament Europeu ha comunicat avui els noms dels nous eurodiputats que corresponen a Espanya un cop formalitzat el Brexit, i entre ells hi ha el de l'exconsellera a l'exili, número 3 a la llista de Lliures per Europa que encapçalaven Carles Puigdemont i Toni Comín. Així doncs, malgrat les través de la Junta Electoral Central (JEC), Ponsatí podrà ocupar el seu lloc a l'Eurocambra en el ple del proper 10 de febrer a Estrasburg. "Se'm gira feina", ha dit la dirigent independentista a través de Twitter.  La JEC va deixar "temporalment vacant" ahir l'escó de Ponsatí al Parlament Europeu després que l'exconsellera no hagués assistit al Congrés per acatar la Constitució. Tot i així, l'organisme electoral admetia que l'Eurocambra podia reconèixer-la com a parlamentària sense necessitat de passar per Madrid, d'acord amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que ja va permetre adquirir l'acta d'eurodiputats a Puigdemont i Comín sense prometre la carta magna espanyola.

L'organisme electoral va proclamar electe Ponsatí en un acord de dijous 23 de gener amb quatre nous eurodiputats més que li corresponen a Espanya després de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. L'exconsellera serà oficialment eurodiputada a partir d'aquest dissabte 1 de febrer, quan es farà efectiu el Brexit.