Els delictes van augmentar un 2,9% a Barcelona el 2019

Els fets delictius van descendir després de l'aplicació al juliol del pla estratègic impulsat pel departament d'Interior

Buch i Sallent durant la reunió del pla estratègic
Buch i Sallent durant la reunió del pla estratègic | Europa Press
NacióDigital
27 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:38h
Barcelona va tancar el 2019 amb un augment del 2,9% dels delictes en comparació amb el 2018. El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha fet públiques les dades aquest dilluns. Sallent ha assenyalat la diferència entre la primera meitat de l'any -quan l'increment va ser del 7,7%- i la segona, quan va baixar un 3,5%. El motiu, segons el comissari en cap, és l'aplicació del pla estratègic Barcelona Ciutat Segura que el departament d'Interior aplica des del juliol.

Aleshores va ser el conseller d'Interior, Miquel Buch, qui va presentar el pla, acompanyat i avalat per l'alcaldessa, Ada Colau. El punt de partida del pla es basava en set punts. Concretament, l'augment d'agents dels Mossos d'Esquadra a la ciutat amb 300 efectius més, reforçar les estructures de comandament de la policia catalana a la ciutat, reforçar la prevenció i el patrullatge, modificar els sistemes d'investigació contra "nous models de criminalitat", millorar l'atenció ciutadana, augmentar la coordinació dels Mossos amb la Guàrdia Urbana i actuar contra la venda ambulant, especialment la que duen a terme els manters.

Aquest dilluns s'ha celebrat la segona reunió de seguiment del pla, que ha comptat amb la participació de l'Ajuntament, empreses de seguretat, associacions turístiques i gremis hotelers. 

Sallent ha reivindicat que Barcelona és una "ciutat segura" i ha argumentat que l'increment d'agents dels Mossos d'Esquadra a la ciutat -amb la incorporació de 167 agents en pràctiques a l'estiu i de 384 efectius al setembre- ha permès augmentar la feina d'investigació i reduir així els delictes.

Com a exemple, el comissari en cap ha ressaltat que abans de l'aplicació del pla les detencions havien incrementat un 21% i després el creixement es va moderar fins al 6,4%. Pel que fa a les identificacions, van créixer un 11%. 
Arxivat a