Diversitat sexual, desig i plaer: els joves es confessen per WhatsApp

Arriba a les xarxes socials una iniciativa que proporciona un espai als adolescents per informar-se sobre relacions i sexualitat

Els joves també s'interessen en la utilitat dels mètodes anticonceptius i la seva utilitat
Els joves també s'interessen en la utilitat dels mètodes anticonceptius i la seva utilitat | CJAS
Ariadna España
23 de febrer del 2020
Un espai virtual on els joves puguin informar-se sobre relacions, sexualitat i gènere? Això és La Lore, una iniciativa ja veterana al món físic, però que recentment s'ha estrenat a les xarxes. Es tracta d'un projecte de la Cooperativa Candela, una entitat sense afany de lucre que té l'objectiu de contribuir a una transformació social basada en l'educació en valors amb perspectiva feminista i comunitària. La iniciativa està en marxa des de fa 10 anys, però el seu servei per WhatsApp va començar a finals del 2019, igual que l'Instagram.

Parlar de sexualitat amb els joves arriba a ser tema tabú i, mentre passa el temps, els seus dubtes sobre com gestionar les emocions respecte a la sexualitat o com actuar davant certes situacions no desapareixen. Diverses associacions denuncien que adolescència i sexe es relacionen amb el risc d'embaràs o de contagi de malalties de transmissió sexuals, però que ningú els arriba a informar sobre la seva prevenció o la pràctica sexual en si mateixa. La Lore intenta tapar aquest buit.

Amb els principis de confidencialitat, comunicació directa i respectuosa, assessorament individual i un tracte proper i lliure de prejudicis com a bandera, La Lore pretén ajudar a entendre la diversitat sexual i de gènere i a desmuntar falses creences. Els joves poden preguntar qualsevol dubte sobre desig, plaer, sexe saludable, preferència sexual, identitat de gènere, relacions amoroses, autoestima, anticoncepció o qualsevol qüestió relacionada amb les violències masclistes.

El mateix passa amb el servei que ofereix el Centre de Joves d'Atenció a la Sexualitat (CJAS), que ajuda joves de manera virtual des del 2016 - i ja ha atès més de 4000 consultes - i de manera presencial des de fa 10 anys.

Casos ficticis que traspassen la barrera de la realitat

Des de les xarxes socials de La Lore han anat mostrant exemples "reals" que viuen els joves en el seu dia a dia. La gelosia, els dubtes amb la seva sexualitat i la seva identitat de gènere, i la inseguretat respecte a algunes pràctiques sexuals són alguns dels temes protagonistes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arxivat a