VÍDEO La llevantada enfonsa un vaixell al port de Barcelona

Les onades han passat per sobre del Moll de Xaloc, a la zona del Port Olímpic de la capital catalana

NacióDigital
21 de gener del 2020
Actualitzat el 22 de gener a les 10:30h

La llevantada, que ha evolucionat aquest dimarts a un temporal molt intens de pluja, es fa notar amb molta força des de primera hora del matí a Barcelona. La capital catalana no és, en cap cas, una de les zones més afectades, però el fort onatge -d'entre cinc i sis metres- i les ratxes de vent -algunes superiors als 100 km/h- han modificat per complet la imatge del litoral barceloní.

La situació als molls de la capital catalana ha estat molt irregular i bastant problemàtica. El Moll de Xaloc, situat a la zona del Port Olímpic, ha estat engolit diverses vegades pel fort onatge que provocava la llevantada. Aquestes onades han acabat passant per sobre del dic i per sobre dels vaixells, arribant a enfonsar-ne un.

La zona costera de Barcelona s'ha vist afectada en totes les platges i ports de la capital catalana, obligant a les autoritats dels ports a no deixar que cap persona s'hi acostés, per perill evident que el mar provoqués mal.

El temporal arriba a les portes de l'Hospital del Mar


En el vídeo que encapçala aquest paràgraf, enregistrat per un periodista de NacióDigital des de l'Hospital del Mar, s'aprecia perfectament com l'aigua del mar ha devorat bona part de la sorra de la platja. El vent fa arribar gotes amb facilitat fins al Passeig Marítim.


La llevantada ja es va fer notar ahir a la platja de la Barceloneta.
 

Imatges del temporal aquest dilluns a la platja de Barcelona. Foto: Georgina Albreda

Probabilitat d'onades de 2,5 metres a Barcelona Foto: ACN

Arxivat a