El govern de Colau tanca l'acord pels pressupostos amb ERC i JxCat

L'alcaldessa aconseguirà aprovar uns comptes per la via ordinària per primera vegada des que va arribar a l'Ajuntament

Ada Colau, en una imatge d'arxiu
Ada Colau, en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Barcelona
20 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:00h
El govern municipal de Barcelona en Comú i el PSC presentarà aquest dilluns l'acord pels pressupostos, que finalment compta amb el suport d'ERC i JxCat. 

Els republicans ja havien anunciat aquest divendres que la negociació estava pràcticament tancada i només pendent d'uns "serrells". Finalment els postconvergents també donaran suport als comptes, que s'aprovaran en el ple del 31 de gener.

L'alcaldessa, Ada Colau, el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, el president del grup municipal d'ERC, Ernest Maragall, i la presidenta del grup municipal de JxCat, Elsa Artadi, donaran els detalls del pacte a quatre aquest dilluns en una roda de premsa a l'Ajuntament. 

Colau i Maragall van assegurar que la partida de 100 milions d'euros per a inversions en habitatge i emergència climàtica ha estat clau per fer arribar les converses a bon port. En total, la proposta de comptes preveu una despesa de 3.000 milios d'euros

Tots dos també van insistir en la necessitat que la Generalitat també aprovi els seus pessupostos. Hi ha partides dels comptes municipals, com l'increment de la taxa turística, que depenen d'un acord pressupostari a nivell català. 

Precisament, el Govern i els comuns també presentaran avui els seus pressupostos per al 2020. La previsió és que els comptes se sotmetin a votació del Parlament a finals de gener. 
Arxivat a