Els veïns del Raval demanen als bancs amb d'habitatges buits que actuïn contra els narcopisos

Denuncien que pateixen brutícia, baralles i inseguretat que degraden la zona

Els veïns han penjat una pancarta al carrer Princep de Viana, al Raval
Els veïns han penjat una pancarta al carrer Princep de Viana, al Raval | ACN
NacióDigital
18 de gener del 2020
Actualitzat a les 21:05h
Una cinquantena de veïns s'ha concentrat aquest dissabte a la tarda davant del número 14 del carrer Príncep de Viana al barri del Raval de Barcelona per denunciar ''la inacció'' de les entitats bancàries davant l'ocupació del bloc i ''el repunt'' de narcopisos. Els veïns alerten que després de les macrooperacions policials, els traficants de droga han tornat a ubicar-se en pisos buits de la zona i que la passivitat del les entitats bancàries a l'hora de denunciar impossibilita l'acció policial i de les administracions. Per això, demanen als bancs propietaris d'aquests edificis que actuïn. Denuncien que la situació els porta brutícia, baralles i inseguretat i que fa degradar el barri.

Els veïns han penjat una pancarta a l'entrada del carrer Príncep de Viana amb el lema ''Sabadell i BBVA patrocinen els narcopisos''. ''Que no trafiquin amb la teva vida'' i s'han acabat concentrant davant el número 14 i 9 d'aquesta via per mostrar el seu rebuig a l'ocupació d'aquests habitatges. Han cridat ''fora traficants del barri'' i han llegit un manifest on exigeixen als bancs actuar per evitar aquesta situació. Alguns dels inquilins han sortit a la terrassa per increpar els concentrats i fins i tot han tirat aigua per fer-los fora de la vorera. 

Segons ha explicat Ángel Cordero, portaveu d'Acció Raval, després de les macrooperacions contra els narcopisos el fenomen va quedar molt reduït però assegura que dos o tres mesos han tornat a ''repuntar'' en habitatges o blocs d'entitats financeres o fons d'inversió que no denuncien i per tant, impossibiliten que la policia i l'administració pugui actuar. 

Per Cordero, intentar solucionar el problema únicament des d'una vessant policial, l'únic que s'aconsegueix és ''desplaçar el problema'' i en canvi, que la propietat d'aquests habitatges siguin bancs o entitats financeres ho deixa molt fàcil a les màfies. Al carrer Príncep de Viana, diu Cordero, el número 14 està tot ocupat i ja s'ha ocupat també algun habitatge del número 9. Els veïns, com el Luis Rojas, explica que han de suportar veure baralles, crits, puntades a les portes i que fins i tot han hagut de veure com tiraven droga als patis i després l'anaven a buscar. 

Denuncia també que tota aquesta situació genera més sensació d'inseguretat entre els veïns de la zona i critica que l'augment de la presència policial a Barcelona des de l'estiu passat s'ha destinat als més ''desfavorits'' com són els manters o els joves migrants. ''Les mesures policials per si soles no són suficients'', diu Cordero, que afegeix que calen més mesures socials i l'exigència que les entitats propietàries es facin càrrec dels pisos i els posin al servei de l'emergència social.
Arxivat a