Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR

salut

Quins aliments poden ser perillosos si es reescalfen?

Determinats menjars poden comportar casos de contaminació alimentaria si no es vigila

per NacióDigital , 18 de gener de 2020 a les 18:12 |
Determinats menjars poden comportar casos de contaminació alimentaria si no es vigila | Adrià Costa
D'entrada no té perquè ser perillós menjar les sobres reescalfades del dia abans. Ara bé, sí que hi ha més probabilitats que en determinats aliments es puguin donar casos de contaminació. 

Això es deu a dues causes: una, els bacteris i l'altra, la presència natural de tòxics en els aliments, concretament els nitrits. Així, les altes temperatures en què es cuina un plat, i l'endemà (o dies després) es torna a escalfar al microones, afavoreix la proliferació de bacteris en alguns menjars, i en altres augmenta la presència d'aquests tòxics. Aquí teniu la llista:


Contaminació per microorganismes. Es dona sobretot en els menjars que contenen proteïna i són humits:

- Pollastre i carns 

- Ous i truites
- Llet 

- Arròs i pasta
 

Les truites reescalfades poden provocar contaminació alimentària Foto: Manel Baxerias



Contaminació química (nitrits). Es dona sobretot en els següents vegetals, i per tant és millor consumir-los crus o directament després de cuinar-los:

- Api
- Espinacs
- Ruca 
- Col
 

Els espinacs tenen alta presència de nitrits Foto: Manel Baxerias

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació