Els Gaudí de la paritat certifiquen el bon estat de salut del cinema català

La gala dels premis entrega aquest diumenge els guardons a les produccions més destacades, a les interpretacions i als apartats tècnics

Els guardons de la 12a gala dels Gaudí s'entreguen aquest diumenge
Els guardons de la 12a gala dels Gaudí s'entreguen aquest diumenge | Acadèmia de Cinema Català
19 de gener del 2020
Actualitzat a les 10:03h
La festa del cinema català arriba amb novetats i característiques pioneres. Els Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català entreguen aquest diumenge els guardons a les produccions més destacades, a les interpretacions i als apartats tècnics d'una indústria que gaudeix de molt bona salut i qualitat. La paritat en les nominacions és una fita que no ha assumit cap certamen de premis de cinema arreu del món, convertint Catalunya en pionera.

La hija de un ladrón es presenta amb 13 nominacions, amb una Greta Fernández que ha certificat el naixement d'una estrella per tots els certamens que ha passat. Les òperes primes marquen tendència en aquesta edició dels Gaudí, amb les obres de Belén Funes i Lucía Alemany, amb una marcada visió feminista. La gala, que se celebra aquesta nit al CCIB del Fòrum de Barcelona, es podrà seguir a TV3 a partir de les 21:50h. Anna Moliner serà l'encarregada de conduir la cerimònia de premis.