Una batuda al metro contra carteristes acaba amb 18 detinguts per no tenir papers

Els han arrestat per infraccions de la llei d'estrangeria i acumulen un centenar d'antecedents

Imatges de la batuda feta ahir nit a Barcelona
Imatges de la batuda feta ahir nit a Barcelona | ND
Andreu Merino / Antònia Crespí
17 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:47h


El dispositiu policial de dijous al vespre a la plaça de Catalunya de Barcelona que buscava lladres multireincidents ha acabat amb 18 detinguts per infraccions de la Llei d'estrangeria. Segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra a NacióDigital, els detinguts es troben en situació administrativa irregular a l'estat espanyol.

Les mateixes fonts apunten que els arrestats tenen antencendents, però les detencions  no es van produïr per haver-los enxampat robant, la qual cosa obriria la porta a possibles identificacions per perfil ètnic. 

En aquest operatiu van participar Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Nacional. Es tracta d'una de les accions previstes en el dispositiu Ubiq de prevenció de furts i robatoris violents. Van actuar agents uniformats i de paisà que buscaven les persones que habitualment es dediquen a cometre aquest tipus d'accions per identificar-les i comprovar si tenien ordres de detenció pendents.

Possibilitat d'acabar al CIE

Fonts de la policia nacional espanyola expliquen a NacióDigital que els tres cossos policials van identificar en total 58 persones. D'aquestes, 31 van ser traslladades a la comissaria de la Verneda i allà 18 van quedar detinguts.

Ara la policia nacional espanyola està incoant expedients administratius als arrestats i les fonts policials consultades apunten que, en cas que correspongui, seran traslladats al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona.

Arxivat a