L'ANC només seurà a la mesa catalana si el diàleg amb Madrid és sobre la independència

L'Assemblea demana que estigui "exclusivament" formada per "partits, entitats i actors" independentistes, excloent-ne els comuns

Elisenda Paluzie i Pep Cruanyes, a la seu de l'ANC
Elisenda Paluzie i Pep Cruanyes, a la seu de l'ANC | ND
NacióDigital
12 de gener del 2020
Actualitzat a les 17:15h
Pocs minuts abans que comparegués Pedro Sánchez per formalitzar la posada en marxa del nou executiu espanyol, l'ANC ha emès un comunicat anunciant que només s'asseurà a la mesa catalana si s'hi inclou la independència. D'aquesta manera l'entitat augmenta la pressió sobre els partits catalans de cara a la trobada que pretén ser l'avantsala a la mesa de diàleg bilateral entre Generalitat i Moncloa.

En aquest sentit s'han expressat de manera molt clara remarcant que volen ser "el garant" que  no s'acabi una altra vegada amb una acord que "blindi l’autonomisme amb una reforma estatutària".

A l'escrit, més enllà d'exigir abordar la qüestió de la independència, l'ANC també ha de tractar el fi de la repressió i sols s'hi poden asseure "els partits, entitats i actors socials independentistes", excloent-ne així els comuns. L'argument que donen és que En Comú-Podem "ja estarà representat a a la taula de diàleg bilateral com a membre del govern PSOE-UP". 


 
Arxivat a