Jordi Juan substituirà Màrius Carol a la direcció de «La Vanguardia»

El periodista, que va ser cap de premsa de Spanair, és actualment el vicedirector del diari dels Godó

NacióDigital
12 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:44h
Un lector de La Vanguardia
Un lector de La Vanguardia | Adrià Costa
Els canvis de cicle polític sovint han anat associats als de la direcció de La Vanguardia, el diari més influent i líder de vendes a Catalunya i interlocutor de l'establishment català amb l'espanyol. L'actual director, Màrius Carol, deixarà en poques setmanes el comandament del rotatiu i el rellevarà el fins ara vicedirector, Jordi Juan, segons que ha publicat Crónica Global i ha confirmat NacióDigital en diverses fonts del grup. Feia mesos que s'especulava amb el relleu de Carol i també s'havia posat damunt la taula com a candidata la directora adjunta, Lola García.

Carol, que havia cap de comunicació del Grup Godó i redactor dels temes de la casa reial de La Vanguardia, va arribar a la direcció el 2013, el ple procés sobiranista i enmig de la crisi econòmica. La seva missió era afrontar la digitalització i la integració de les redaccions en un context de descens de vendes i facturació de la premsa de paper. No ha aconseguit aturar-ho però els números de El Periódico, que encara han estat pitjors, li han permès mantenir còmodament el lideratge.

Jordi Juan (l'Hospitalet de Llobregat, 1963) ha treballat al Diari de Barcelona i després a l'Avui, El Periódico, El País i El Observador fins que va incorporar-se a La Vanguardia. En va ser subdirector però va deixar un anys el diari (entre 2009 i 2015) per ser cap de comunicació d'Spanair primer i fer-se càrrec de l'agència de comunicació Vitamine després. Va reincorporar-se a La Vanguardia com a responsable de l'edició digital. Juan està ben connectat amb els poders econòmics i manté també una bona interlocució amb sectors sobiranistes.

Carol, de 66 anys, seguirà vinculat a la direcció del Grup Godó. Un dels encàrrecs que tenia era separar el diari del procés sobiranista i d'Artur Mas després del gir que havia fet en els darrers anys com a director José Antich. Antich va arribar a la direcció el 2000 prenent el relleu de Juan Tapia i just després de la majoria absoluta de José María Aznar en un moment en el qual el diari estava alineat amb els postulats del PP. Antich havia evolucionat cap a posicions sobiranistes en la línia de CiU en el tram final de la seva etapa.

L'edat de Carol i la voluntat d'enfortir la interlocució amb els poders polítics emergents a Catalunya i a Madrid expliquen ara el canvi a la direcció de La Vanguardia.
Arxivat a