Meridiana Resisteix es prepara per a un tall sota l'amenaça dels ultres

Grups d'extrema dreta han convocat aquest divendres una concentració per boicotejar la mobilització que fan els veïns cada nit

Imatge d'un dels talls que es fan cada nit a la Meridiana
Imatge d'un dels talls que es fan cada nit a la Meridiana | Albert Alemany
10 de gener del 2020
Actualitzat a les 10:36h
Meridiana Resisteix espera tenir companyia aquest divendres nit. La plataforma "Catalans per Espanya" ha cridat a la "resistència" per a què es manifesti contra els talls que els veïns porten mesos fent a l'alçada de l'avinguda Fabra i Puig en protesta a la sentència de l'1-O. Entre aquesta autodenominada "resistència", que té previst concentrar-se el 10, 20 i 30 de gener, hi figuren tot un llistat de grups d'extrema dreta com ara Som a Temps, o Timbalers del Bruc. 

"Nosaltres seguirem a la nostra, mantindrem la mobilització pacífica que portem setmanes fent. Si es pensen que ens farem enrere, s'equivoquen. Jo ja porto molts d'anys i ja ha passat molts d'altres cops" explicava un dels veïns a NacióDigital durant el tall d'ahir dijous. Ja fa dies que el cartell de la convocatòria ultra corre per grups de Telegram i diferents xarxes socials, i tot i que els veïns expliquen que no volen generar alarmisme, sí que és pot palpar una certa preocupació en l'ambient.

Descartant les amb els antiavalots dels Mossos d'Esquadra que es van donar al seu moment, des de que Meridiana Resisteix té el permís legal per manifestar-se que els talls presenten un ambient distès i tranquil. Entre les persones majors i families que constitueixen el gruix de la fotografia del dijous a la nit, també s'hi pot veure passejar algun gos que va esquivant cames i pancartes. "És cert que a l'assemblea del diumenge es va recomanar no portar els nens i els gossos de cara al divendres, però tampoc hi ha cap pla establert com a tal", explicava un dels assistents. 

Així i tot, sí que s'ha decidit avançar la convocatòria a dos quarts de set, uns trenta minuts abans de l'habitual. I de fet, s'espera que hi hagi una major afluència de gent, ja que grups antifeixistes han fet córrer per les xarxes la convocatòria per anar a donar-hi suport. La mitjana dotzena de Sanitaris per la República que acostuma a haver-hi tenen previst doblar els efectius. "Com a mínim serem uns 25", assegura a NacióDigital Màrius Pallares, un dels coordinadors del col·lectiu que de manera altruista atén els ferits durant les manifestacions independentistes. 

No marxar sols

Aquest no és el primer cop que Meridiana Resisteix topa amb l'extrema dreta. El mes de desembre passat ja hi va haver un intent de boicot que va quedar frustrat quan els ultres van descobrir que el tall és perfectament legal. De fet, els veïns esperen que avui a la nit la policia torni a fer un cordó a l'alçada de l'Hipercor, a uns 300 metres d'on està el tall, i que impedeixi que ambdues concentracions es trobin.

"A mi el que em preocupa és l'hora de marxar, ja que si la policia no els encapsula, poden marxar pels carrers laterals", remarca un dels veïns recordant les agressions feixistes a la concentració de la plaça Artós al mes d'octubre. És per això que s'ha recomanat a la gent que vingui fora del barri que marxi un poc abans que acabi la concentració i que no ho faci sola.

Els talls diaris de la Meridiana estan previstos fins al 28 de febrer. Així consta a l'Ajuntament de Barcelona i aquesta és la intenció manifestada per l'ANC, que dona suport a la mobilització. Ara bé, segons van explicar dijous alguns veïns, que els talls estiguin notificats legalment fins aquell moment, no vol dir que tinguin perquè finalitzar. 
Arxivat a