La Crida considera que l'acord entre ERC i el PSOE ja és «paper mullat»

L'associació liderada per Sànchez i Puigdemont reclama unitat per afrontar la inhabilitació de Torra

Reunió de l'executiva de la Crida
Reunió de l'executiva de la Crida | ACN
07 de gener del 2020
Actualitzat a les 20:50h
L'executiva de la Crida Nacional per la República s'ha reunit aquest dilluns amb la investidura de Pedro Sánchez molt fresca en la memòria i amb la inhabilitació exprés del president Quim Torra damunt la taula. Si Sánchez ha sortit del Congrés dels Diputats en direcció a la Moncloa és, en part, perquè ERC s'ha abstingut en virtut d'un acord amb el PSOE segons el qual es posarà en marxa una mesa de diàleg institucional. La decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de desposseir Torra de l'acta de diputat ha fet que la Crida consideri "paper mullat" l'entesa entre republicans i socialistes.

"El cop a la democràcia perpetrat per la JEC deixa en poc més que paper mullat les declaracions i els acords d'investidura signats entre ERC i el PSOE, que havien de tancar la porta a la repressió i retornar a les vies polítiques la solució del conflicte entre Catalunya i Espanya", assegura l'associació liderada per Carles Puigdemont i Jordi Sànchez en un comunicat. "No és creïble que el pacte posi fi a la repressió i obri una nova via de diàleg entre el Govern de Catalunya i el d'Espanya quan una autoritat administrativa espanyola decideix la destitució del president de la Generalitat", assenyala.

El text insisteix en un dels principals reclams de l'entitat, que és la unitat. "Apel·lem a la responsabilitat de les organitzacions polítiques i socials sobiranistes a recuperar un espai comú d'acció per defensar de manera activa i determinada les nostres institucions i els drets polítics fonamentals", manté el comunicat.