Junqueras demana al Suprem que suspengui l'acord de la Junta Electoral que l'inhabilita com a eurodiputat

L'advocat del líder d'ERC nega que la JEC tingui competència sobre el cas i critica que s'hagi pronunciat sense esperar que l'alt tribunal digui com aplicarà la sentència del TJUE

Martina Anderson, Matt Carthy, Diana Riba i Pernando Barrena ensenyant les fotos de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín dins l'hemicle del Parlament Europeu.
Martina Anderson, Matt Carthy, Diana Riba i Pernando Barrena ensenyant les fotos de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín dins l'hemicle del Parlament Europeu. | ACN
07 de gener del 2020
Actualitzat el 08 de gener a les 18:08h
Oriol Junqueras ha presentat aquest dimarts un recurs a la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) que l'inhabilita per ser eurodiputat al Parlament Europeu. La defensa del líder d'ERC demana a l'alt tribunal mesures cautelaríssimes perquè no s'apliqui la inhabilitació mentre resol el recurs presentat. El Suprem preveu deliberar sobre el recurs aquest dijous.

De moment, malgrat la decisió de la JEC, el Parlament Europeu compta que Junqueras pugui ser present al primer ple de l'any previst pel dia 13 de gener a Estrasburg, juntament amb Carles Puigdemont i Toni Comín, que ahir van complir amb els tràmits per convertir-se en eurodiputats de ple dret.

L'advocat de Junqueras demana al Tribunal Suprem que suspengui l'execució de l'acord de la JEC i ho comuniqui al Parlament Europeu o, si no, que ordeni que ho faci l'ens electoral. Andreu Van den Eynde argumenta que Junqueras està "plenament legitimat" per demanar aquestes mesures cautelars perquè estan en joc els seus drets en intentar privar-lo del seu escó a l'Eurocambra.

El representant del líder d'ERC també nega que la JEC tingui competència per prendre aquesta decisió i assenyala els cinc vots particulars contra l'acord, que sostenen precisament aquesta postura i advoquen per remetre la qüestió al Tribunal Suprem. El recurs també constata que la JEC no ha hauria d'haver-se pronunciat sense esperar el posicionament de l'alt tribunal espanyol.

Recurs de Junqueras al Suprem by naciodigital on Scribd