La CUP crida a bastir una «aliança antifeixista» al carrer i a les institucions

Mireia Vehí, diputada dels anticapitalistes, retreu a l'extrema dreta que tingui un "problema amb la democràcia" i després es "refugiï" en els tribunals

Mireia Vehí, aquest dimarts al Congrés dels Diputats
Mireia Vehí, aquest dimarts al Congrés dels Diputats | ND
07 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:50h
Mireia Vehí, portaveu de la CUP al Congrés dels Diputats, ha considerat aquest dimarts "imprescindible" una "aliança antifeixista a les institucions i al carrer". Ho ha fet en la segona sessió del debat d'investidura de Pedro Sánchez, durant la qual s'ha centrat en la crítica a l'extrema dreta. "Tenen un problema amb la democràcia i es refugien en els tribunals", ha ressaltat la diputada anticapitalista.

La diputada anticapitalista ha citat Guillem Agulló i els advocats d'Atotxa, entre d'altres, per indicar que el seu independentisme és "anticapitalista". "La nostra revolució només pot néixer des d'un gran sentiment d'amor", ha indicat Vehí.

També ha retret a Santiago Abascal, cap de files de Vox, que parlés de la nacionalitat dels agressors masclistes des de la tribunal del Congrés. "L'únic que tenen en comú els agressors és que són homes", ha apuntat Vehí.