«Es pot voler diàleg i inhabilitar l'interlocutor?»: Torra, en deu frases

El president demana als socialistes i als comuns suport a la moció que el ratifica: "No demano cap adhesió, ni a mi ni al meu Govern"

Quim Torra al ple del Parlament.
Quim Torra al ple del Parlament. | Josep M. Montaner
04 de gener del 2020
Actualitzat a les 18:00h
Quim  Torra ha defensat davant el Parlament la vigència del seu càrrec i la sobirania del Parlament i ha reclamat als socialistes i als comuns que donin suport a la moció que el ratifica en el càrrec.

1. "No hi ha democràcia sense respecte a la voluntat popular i a les seves institucions. Les decisions d'un parlament democràtic es respecten sempre"

2. "La pregunta a respondre's avui és si respectem o no la voluntat democràtica i la sobirania del Parlament o acatem els que diguin els senyors de la JEC. Estem entre el blocatge i la política democràtica. És així com hem d'entendre el diàleg?"

3. "Apel·lo no als partits sinó als diputats per a que votin en consciència. Seure als escons del Parlament és una responsabilitat immensa, sou els responsables de la sobirania"

4. "No demano cap adhesió, ni a mi ni al meu govern. Només us pregunto si és legítim el que ha passat. Demà pot ser qualsevol de vosaltres"

5. "No ho podem tolerar com si no passés res. Des del 30 de gener de 2018 la sobirania del Parlament ha estat interferida i ha arribat l'hora de plantar-nos, defensar la sobirania i la inviolabilitat de la cambra"

6. "Pretenen inhabilitar-me i no ho permetré si així ho decideix aquest Parlament"

7. "Em vaig posar al capdavant del Govern en un moment molt difícil per culminar la república"

8. "El PSC ha de demostrar si realment vol un altre paradigma polític o només ens vol distreure en el nostre anhel de llibertat"

9. "Les sentències europees s’han de complir i respectar, i més encara quan s’han presentat qüestions que són això, prejudicials"

10. "La imatge d'Espanya és avui per terra. Ni 50 tones de maquillatge ho arreglen. Si els socialistes volen deixar enrere la judicialització avui té una ocasió fantàstica. O és que es pot voler diàleg i inhabilitar l'interlocutor?"