Torra demana que no s'executi la inhabilitació fins que resolgui el Suprem

El president presentarà un recurs davant l'alt tribunal espanyol

Quim Torra, en una imatge d'arxiu
Quim Torra, en una imatge d'arxiu | Govern
04 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:45h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest dissabte un escrit davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona per combatre la inhabilitació exprés imposada ahir per la Junta Electoral Central (JEC). En concret, avisa l'organisme provincial que presentarà un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Suprem i que, per tant, es prenguin mesures cautelars contra la decisió de la JEC.

Torra demana que la junta provincial no faci cap actuació per executar la inhabilitació per tal de no "vulnerar" el dret a "tutel·la judicial efectiva". El president va assegurar que tenia intenció de seguir exercint les funcions del càrrec malgrat la inhabilitació com a diputat, i aquesta tarda a partir de les cinc de la tarda compareixerà al Parlament per explicar quins són els propers passos a seguir.

En l'escrit, el president explica que aquest divendres a les 18.03 hores se li va notificar per correu electrònic "un avanç" de l'acord de la JEC que ordena a la Junta Electoral Provincial de Barcelona que se'l declari vacant com a diputat al Parlament un cop se li notifiqui "íntegrament" el contingut de la resolució. Torra ha remarcat que divendres no li van fer arribar ni el text íntegre de l'acord ni dels sis vots particulars.

El president ha avançat la seva intenció de presentar un recurs contenciós administratiu "de protecció de drets fonamentals" davant del Suprem un cop rebi la notificació "forma i íntegra" de la resolució de la JEC. En aquest recurs, sol·licitarà la mesura cautelaríssima de suspensió de la resolució. El president també informa a la Junta Electoral Provincial que, quan hagi presentat el recurs i demanat la mesura cautelaríssima, li comunicarà.
 

Recurs de Torra a la decisió de la JEC by naciodigital on Scribd