Colau respon a les polèmiques declaracions de Díaz Ayuso: «La contaminació sí que mata»

L'alcaldessa de Barcelona celebra la inauguració de la Zona de Baixes Emisions com una acció "necessària" per protegir la salut de les persones

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una declaració institucional.
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una declaració institucional. | ACN
NacióDigital
02 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:13h
"No hi ha marge per al negacionisme: la contaminació mata". Així de contundent ha estat la resposta de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a les polèmiques declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso , en les quals afirmava que "ningú ha mort" per la contaminació de l'aire a Madrid.

En una piulada feta a des del seu compte de Twitter, Colau ha recordat la necessitat de prendre mesures contra la contaminació de l'aire i ha celebrat la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions, la qual ha qualificat de "necessària" per protegir la salut de les persones i el planeta. 
 

El CSIC rebat Ayuso

Qui també ha respost a les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid ha estat el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), que ha remarcat que l'existència d'estudis que demostren la relació entre la contaminació i el risc de mortalitat. Segons ha explicat en un fil a Twitter, una anàlisi en 652 ciutats "mostra un major risc de mortalitat" per pol·lució:

Arxivat a