La comunitat de veïns que ha canviat els estatuts per prohibir un club cannàbic a Barcelona

Els propietaris del bloc esperen un pronunciament de l'Ajuntament mentre les obres del recinte estan aturades

25 de desembre del 2019
Actualitzat a les 22:15h
Els veïns han penjat pancartes de rebuig
Els veïns han penjat pancartes de rebuig | ND
Els veïns del número 476-478 del carrer Nàpols de Barcelona, al districte de Gràcia, han fet un pas endavant per prohibir un club cannàbic que s'instal·li als baixos del bloc. En una junta de propietaris extraordinària han canviat els estatuts de la finca per evitar que cap negoci d'aquestes característiques aterri al bloc.

El portaveu de la comunitat, Paco González, recorda que tot va començar al juliol. Va ser aleshores quan van començar les obres i els veïns van alertar els responsables que la finca data dels anys 60 i treballs de gran magnitud poden danyar la seva estructura.

La resposta els va arribar en forma de correu electrònic signat per un despatx d'advocats que habitualment porta casos de clubs cannàbics. Va saltar l'alerta i van decidir canviar els estatuts. A la junta extraordinària on es va votar el canvi dels estatuts hi van assistir el 93% dels veïns i el 97% dels presents van votar a favor de la modificació. Tots, menys el titular del local dels baixos de l'edifici.

El portaveu de la comunitat assenyala que els veïns temen les molèsties quotidianes del club, des del soroll fins a les olors

Posteriorment va quedar confirmat que les obres tenien l'objectiu d'instal·lar un club cannàbic i ara els veïns esperen el pronunciament de l'Ajuntament. El dubte és si el canvi dels estatuts es considerarà vàlid o no, tenint en compte que les obres havien començat abans. "Nosaltres podem demostrar que vam fer a modificació sense saber que les obres eren per a un club cannàbic", afirma González.

El portaveu explica que, a banda de la por als danys estructurals, els veïns també temen les molèsties que el club els podria comportar de manera quotidiana, des dels sorolls fins a les olors.

Els diners, d'un fons d'inversió

De moment, les obres fa tres setmanes que estan aturades. En la primera informació que van rebre, els veïns van comprovar que als documents de les obres hi figurava com a responsable l'Associació Sagrada Família, que no apareix al registre d'entitats de la Generalitat. Qui si hi apareix és l'associació Sagrada Semilla, amb seu a l'edifici on s'estan fent les obres i presentant-se com a club cannàbic.

Al registre figura com a presidenta de l'associació Debora Sarai Mesa Sequera, que es presenta com a autònoma al seu perfil de Linkedin. El secretari és Sam Joze Sadeghian, fundador del fons d'inversió panameny Lupa Group Investments & Development.
Arxivat a