ERC atura les negociacions amb el PSOE fins que es pronunciï sobre la sentència de Junqueras

Els republicans també exigeixen un posicionament de l'Advocacia General de l'Estat

Torrent, Vilalta i Jordà aquest dijous al Parlament.
Torrent, Vilalta i Jordà aquest dijous al Parlament. | ACN
Sergi Ambudio / Albert Cadanet
19 de desembre del 2019
Actualitzat a les 18:29h
Fre a les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez. ERC no continuarà negociant amb el PSOE fins que els socialistes no es pronunciïn sobre el veredicte del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que ha reconegut la immunitat d'Oriol Junqueras. Així ho ha anunciat aquest dijous a la tarda Marta Vilalta -que forma part de l'equip negociador-. La portaveu republicana ha estat clara: "no es convocaran reunions fins que sabem quina és l'opinió del PSOE".

ERC, a banda, també exigeix un posicionament de l'Advocacia General de l'Estat. En aquest sentit, Vilalta ha destacat que el govern espanyol -actualment en funcions- "pot començar a demostrar la desjudicialització" de la política i si, realment, "oblida el camí de la repressió".

"Respecteu i acateu la sentència del TJUE, tal com ha dit Sassoli. Ara veurem si l'estat espanyol compleix les sentències tal i com predica", ha rematat la portaveu -en referència a les paraules de Fernando Grande-Marlaska poques hores abans- en un compareixença conjunta de les files republicanes a l'exterior del Parlament.

Vilalta també ha demanat la nul·litat de la sentència de l'1-O i la llibertat de Junqueras. De la mateixa manera, la portaveu d'ERC ha exigit a la justícia espanyola que permeti a Comín i Puigdemont ser eurodiputats "el més aviat possible".

Per altra banda, Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya ha manifestat que la sentència marca "un abans i un després". "La resolució del TJUE no només garanteix els drets de Junqueras, sinó que també defensa els drets del conjunt de la ciutadania europea", ha afegit. 
Arxivat a