Les cinc indicacions del Tsunami a poques hores del Clàssic

La plataforma ha convocat a les 16h als quatre principals accessos del Camp Nou i uns 3.000 agents treballaran per garantir que el partit es pugui jugar amb normalitat

18 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:56h
Estelades al Camp Nou
Estelades al Camp Nou | Plataforma Pro Seleccions
Ha arribat el dia. El Barça s'enfronta aquest vespre al Reial Madrid però totes les mirades estan posades en les indicacions del Tsunami Democràtic, que ha convocat "accions" -més d'una- per visibilitzar el seu lema, Sit and talk, aprofitant un dels esdeveniments esportius de més repercussió arreu del món. La plataforma ha convocat a les quatre de la tarda als quatre principals accessos del Camp Nou. A les 12h, el Tsuami ha fet un comunicat amb cinc indicacions: 
 

Indicacions del Tsunami a les 12h Foto: Tsunami


Amb motiu de la mobilització, el Govern ha reactivat la comissió de seguiment de seguretat, que ja es va posar en marxa després de la sentència del Tribunal Suprem. De cara al vespre, Interior aspira a garantir el Barça-Madrid i també la "seguretat dels manifestants". Es tracta d'un partit d'alt risc en un moment d'alerta terrorista de 4 sobre 5 i amb mobilitzacions massives previstes.

En aquest sentit, els Mossos han dissenyat un dispositiu especial per garantir que el partit es pugui jugar amb normalitat. Contemplen tots els escenaris, també una possible (però poc probable) invasió del camp. "Aquest seria l'escenari més complex", admetia fa uns dies la policia catalana. Sigui com sigui, han advertit que actuaran si s'intenta bloquejar l'accés al camp.

Des del govern espanyol també es mira amb preocupació el que pugui passar a Barcelona. És per això que el ministeri d'Interior ha enviat 500 antidisturbis per vigilar punts clau de la ciutat. No està previst, però, que col·laborin en el dispositiu dels Mossos, que mobilitzarà uns 3.000 agents entre seguretat pública i privada. 

Us expliquem tot el que heu de saber de les mobilitzacions i les seves conseqüències: