En joc el Clàssic més esperat, entre les protestes del Tsunami

Tsunami Democràtic ha anunciat que és "imprescindible" que es pugui disputar el partit i que "tothom el podrà veure"

Desenes de pilotes amb el missatge
Desenes de pilotes amb el missatge | Rafael Huerta
Sergi Ambudio / Sergi Garcia / Andreu Merino
18 de desembre del 2019
Actualitzat a les 21:36h
Des de les vuit de la tarda s'està disputant al Camp Nou el Clàssic més esperat, el primer duel entre el Barça i el Reial Madrid de la temporada, caracteritzat no tant per la faceta esportiva, sinó per les protestes protagonitzades pel Tsunami Democràtic. Abans de començar el partit a la graderia s'ha desplegat una gran pancarta on s'ha pogut llegir "Spain, sit and talk" i "Freedom". Tot plegat en un clam per la llibertat dels presos i la independència, enmig de cartells del Tsunami.



Al minut 10 de la segona part s'ha produït una pluja de pilotes al Camp Nou. A les pilotes s'hi ha escrit "Sit and Talk".

Ja quatre hores abans del partit, a les quatre de la tarda, milers de persones omplen els voltants del Camp Nou per participar en la convocatòria del Tsunami Democràtic amb el lema Spain, sit and talk. Els manifestants, provinents d'arreu de Catalunya, s'han aplegat als accessos de l'estadi blaugrana.

El Tsunami ha impulsat l'acció amb la voluntat de visibilitzar "dins i fora el Camp Nou" la situació política a Catalunya, aprofitant un dels esdeveniments esportius més seguits arreu del món. Poc després de l'inici de la convocatòria, el moviment ha anunciat que és "imprescindible" que el Clàssic es pugui jugar perquè les reivindicacions tinguin èxit.

El partit arriba després que les negociacions entre el Barça i el Tsunami per dur a terme accions dins l'estadi fracassessin. El col·lectiu demanava desplegar en algun moment una gran pancarta a la grada amb un missatge seu, però fonts del club i del Tsunami han confirmat que el Barça va rebutjar la proposta.

Els Mossos d'Esquadra són els responsables de dissenyar el dispositiu de seguretat per al Clàssic i el  ministeri d'Interior ha enviat 400 antiavalots per a possibles mobilitzacions que es puguin dur a terme en altres punts de Barcelona abans, durant o després del partit.
Arxivat a