Dos detinguts a Barcelona per ajudar un criminal a fugir d'un psiquiàtric a Dinamarca

Els arrestats van utilitzar una gran violència contra els treballadors de l'hospital

NacióDigital
17 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:37h
La Policia Nacional ha detingut a Barcelona dos fugitius que van ajudar un líder d'una organització criminal a fugir d'un hospital psiquiàtric a Dinamarca el 19 de novembre. Van utilitzar una gran violència contra els treballadors del centre. L'intern complia una mesura de seguretat substitutiva a la pena de presó a la que havia estat condemnat per homicidi, agressió amb lesions greus i falsificació de documents oficials.

Els agents van saber que els dos fugitius estaven a Catalunya després de seguir la parella d'un d'ells, que va aterrar a l'aeroport del Prat per trobar-se amb els dos. Tenien ordres europees de detenció pels delictes d'ús d'armes de foc, amenaces i violència contra un funcionari públic, així com col·laboració en l'evasió d'un pres.
 
Els detinguts van actuar amb altres assaltants. Portaven pistoles i van exercir gran violència i intimidació sobre els funcionaris del centre psiquiàtric. S'enfronten a una pena màxima de 12 anys de presó.

El 6 de desembre, la policia de Copenhague va avisar la Policia Nacional que la parella d'un d'ells aterraria a Barcelona per trobar-se amb ell. Els agents la van seguir. Va anar en taxi fins al centre, on es va reunir amb diverses persones, entre elles els dos fugats. Els investigadors van poder determinar el lloc exacte on s'allotjaven i els van detenir, intervenint els quatre mòbils que portaven. Els arrestats s'han posat a disposició del jutjat central d'instrucció número 4 en funcions de guàrdia.
Arxivat a