La taula catalana de diàleg no es reunirà fins a principis de l'any vinent

Estava previst que ho fes a principis de desembre, però per "motius d'agenda" no serà possible fins que passin les festes de Nadal

Meritxell Budó, consellera de la Presidència, aquest dimarts
Meritxell Budó, consellera de la Presidència, aquest dimarts | Govern
17 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:08h
La taula catalana de partits no es reunirà fins a principis de l'any vinent. Així ho ha assenyalat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al consell executiu. La intenció del Govern era celebrar-la el 5 de desembre o bé, com a molt tard, en la primera quinzena de setembre. Si no s'ha fet, ha apuntat, és per "motius d'agenda", inclosos els congressos que han celebrat -PSC- o celebraran -ERC- en el tram final del 2019. "Ha estat difícil poder-ho tancar", ha recalcat.

Es tractarà de la tercera trobada de la mesa catalana de diàleg. Es va reunir per primera vegada el 16 de novembre de l'any passat i, després, va fer-ho el 5 de febrer d'enguany, només una setmana abans que arrenqués el judici al Tribunal Suprem contra els líders independentistes. Per tant, serà la primera vegada que s'asseguin a la mateixa taula representants del Govern, de Junts per Catalunya (JxCat), d'ERC, del PSC i de Catalunya en Comú Podem des del veredicte del Suprem per sedició.

En les dues primeres trobades no hi van participar Ciutadans, el PP i la CUP, tot i que per motius diferents. Els dos primers per les discrepàncies amb l'independentisme, i els anticapitalistes perquè consideraven que l'organisme creat no serviria per fer avançar el procés. Els socialistes desconfien de Torra, a qui han demanat reiteradament la dimissió i la convocatòria d'eleccions anticipades, però tenen intenció de ser a la trobada, tal com va explicar fa unes setmanes Eva Granados, la seva portaveu parlamentària.