Barcelona convoca 260 places de Guàrdia Urbana

L'Ajuntament farà una campanya per promoure la inscripció de dones al procés d'oposició i acostar-se a la paritat

Agents de la Guàrdia Urbana
Agents de la Guàrdia Urbana | ACN
NacióDigital
14 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:02h
L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la convocatòria de 260 places de Guàrdia Urbana l'any 2020, per tal d'aconseguir l'objectiu que l'any 2023 siguin 1.000 agents, a més de 340 places d'ocupació pública per reforçar serveis com la sanitat i l'educació, tal com han explicat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, en roda de premsa aquest dissabte.

Colau ha declarat que amb aquest acord "es comença a fer realitat el compromís" del govern municipal d'augmentar el nombre d'agents, a més de cobrir les baixes per jubilació que tinguin lloc en aquest període. En aquest sentit, ha celebrat que malgrat les dificultats causades per la necessitat d'aprovar els pressupostos i les nombroses campanyes electorals, "l'Ajuntament no ha parat i està complint els deures".

A més, l'alcaldessa ha reclamat que les altres administracions s'impliquin: "Necessitem un canvi de marc estatal que permeti que sigui més fàcil fer aquesta oferta pública, però també que la Generalitat ampliï la dotació de Mossos d'Esquadra a la nostra ciutat".

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha lloat que l'Ajuntament hagi complert el seu compromís amb aquest anunci, i ha assegurat que l'increment permetrà aconseguir un increment net de la Guàrdia Urbana "per primera vegada en gairebé una dècada", i així, "l'estabilitat de la plantilla municipal". També ha destacat que aquesta oferta s'ha aconseguit amb el suport dels principals sindicats.

Collboni, a més, ha explicat que l'acord permet aconseguir els objectius de "les dues P": la proximitat i la prevenció. "Els comerciants, els restauradors, els veïns, sempre reivindiquen tenir la Guàrdia Urbana a prop", ha dit. A més, ha afegit que l'increment d'agents de la Guàrdia Urbana permet que la població vegi on es destinen els seus impostos.

Finalment, el tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha agraït al Govern municipal aquest assoliment, ja que "les polítiques de seguretat són polítiques socials per sobre de tot". Batlle també ha subratllat la importància de la proximitat i la prevenció, i ha declarat que volen consolidar la policia de barri.

Campanya per promoure la inscripció de dones en el procés d'oposicions

L'alcaldessa també ha remarcat la importància d'aconseguir la paritat en el cos, i per això ha celebrat que 62 de les 205 persones que s'estan formant ara per ara siguin dones. Això equival a un 30,24% del cos, una xifra superior al 12,23% actual. "Encara no hi ha paritat, però clarament sí hi ha hagut un canvi de tendència", ha dit. Amb tal d'emfatitzar en això durant la nova convocatòria, el consistori impulsarà una campanya de comunicació per promoure la inscripció de dones en el procés d'oposicions.

Albert Batlle, per la seva banda, ha indicat que si hi ha més presència de dones es podrà "incorporar la perspectiva de gènere en el servei", la qual cosa suposarà un millor servei per tothom.

Per facilitar l'accés de dones al cos, Batlle ha explicat que s'estan revisant les bases de la convocatòria per eliminar el requisit d'alçada mínima perquè, segons Batlle, "pot privar a ciutadans i ciutadanes que tenen vocació policial accedir al cos".
Arxivat a