No serà un partit normal: els Mossos ja preparen el dispositiu «especial» del Clàssic

La policia treballa amb el club blaugrana perquè el partit al Camp Nou contra el Madrid es pugui disputar amb normalitat

Concentració del Tsunami Democràtic a la delegació del govern espanyol per exigir diàleg a Sánchez
Concentració del Tsunami Democràtic a la delegació del govern espanyol per exigir diàleg a Sánchez | Adrià Costa
10 de desembre del 2019
Actualitzat el 11 de desembre a les 7:50h
Les mobilitzacions convocades pel Tsunami Democràtic marquen els dies previs al Barça-Madrid, que s'ha de disputar dimecres 18 de desembre a les vuit del vespre al Camp Nou. Els Mossos ja treballen amb el club blaugrana per preparar un dispositiu especial amb motiu del partit, però a dia d'avui encara no hi ha res tancat. En aquest sentit, fonts sindicals lamenten que en aquests últims mesos els dispositius es comuniquen "a última hora", com ja va passar amb les eleccions del 10 de novembre o amb la mateixa sentència del procés, que es va fer pública el 14 d'octubre.

Sigui com sigui, l'objectiu de la policia catalana és treballar amb el Barça per aconseguir que el partit es pugui celebrar amb normalitat. El vicepresident del club, Josep Maria Cardoner, també ha confirmat aquest migdia que ja fa setmanes que estan treballant amb els Mossos en aquest sentit. El Clàssic es considera sempre un partit d'alt risc -tant per l'entitat dels dos equips, com per la rivalitat i pel volum de gent que pot mobilitzar- però enguany s'hi suma el fet que milers de persones es concentraran als accessos de l'estadi per protestar contra la sentència, responent a la crida del Tsunami. 

Altres fonts del cos constaten que el dispositiu policial -que es dissenya en funció del tipus de partit i de la quantitat de gent que hi assistirà- haurà de ser molt més important que en altres partits o en altres Clàssics, precisament arran de la convocatòria del Tsunami. Així, consideren les mateixes fonts, és probable que hi hagi més presència d'agents de la Brigada Mòbil i més agents desplegats al voltant de l'estadi. Altres anys, en els Clàssics, s'han fet encapsulaments per acompanyar l'autocar del Reial Madrid fins al Camp Nou, però enguany serà més complicat i és previsible que s'activin més agents que en altres ocasions.

Mobilització massiva pel Barça-Madrid

El Barça-Madrid s'havia de jugar just després de la sentència del procés, però finalment es va suspendre per decisió de la Lliga de Futbol Professional (LFP), que dirigeix Javier Tebas. Després de dies de negociacions entre la LFP i la Federació Espanyola de Futbol, es va decidir que el partit es jugaria dimecres 18 a les vuit del vespre. Poc després de fixar dia i hora, el Tsunami ja va avisar que convocaria accions, però no ha estat fins fa poques setmanes que se n'han començat a donar detalls.

La plataforma ha convocat una "mobilització massiva" a les afores del Camp Nou dimecres a les quatre de la tarda, quatre hores abans que comenci el partit. Les accions començaran en quatre punts, els quatre accessos principals al Camp Nou. Alhora el moviment també ha demanat als aficionats que comuniquin si tenen entrada pel partit a través de l'aplicació. A hores d'ara ja hi ha més de 10.000 persones inscrites a l'acció. 

Però l'acció del Tsunami també vol apelar Barça i Madrid. En un comunicat a finals de novembre, la plataforma va demanar als dos clubs que permetessin el Sit and Talk a la graderia del Camp Nou. En una entrevista a El Suplement, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va deixar clar que no veia motius per suspendre el partit i que era "compatible" jugar a futbol i fer un acte "reivindicatiu, pacífic i serè".