Denuncien coordinació entre els Mossos i una propietària per desnonar una família a Gràcia

La titular de l'immoble havia denunciat per coaccions i amenaces els dos llogaters, a més de dos activistes per l'habitatge

10 de desembre del 2019
Actualitzat a les 18:02h
Els Mossos han entrat a l'edifici per l'aparcament
Els Mossos han entrat a l'edifici per l'aparcament | Sindicat de Llogaters
La pressió veïnal ha aconseguit aturar el desnonament del Juan i la Livia, una parella que viu de lloguer en un pis de la travessera de Gràcia de Barcelona. Era el segon intent de desallotjament i davant la presència d'activistes ala porta, la comitiva judicial ha decidit ajornar-lo. Tot i això, agents de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra s'han quedat a l'immoble un cop el desnonament havia estat suspès i diverses fonts presents expliquen que, quan han marxat, han entregat les claus del pis a la propietària. 
El Sindicat de Llogaters i l'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia han censurat l'acció dels Mossos, que en comptes d'entrar per la porta principal del bloc ho han fet per l'aparcament. Els activistes no n'han estat conscients fins que la comitiva judicial ha suspès el llançament.

Ha estat en aquell moment quan els agents s'han mantingut dins el portal sense intenció de marxar. Fonts dels Mossos asseguren a NacióDigital que si els policies no han marxat ha estat perquè encara no tenien constància de l'ajornament.

Les fonts consultades presents al lloc dels fets expliquen que, quan han marxat el caporal de l'ARRO ha entregat les claus del pis a la propietària. Aquesta, s'hauria queixat, assegurant que feia dies que ho tenia tot "preparat". Les fonts policials consultades neguen tenir coneixement de cap entrega de claus.

La competència per executar desnonaments és de la comitiva judicial i els Mossos s'han de limitar a emplear l'ús de la força si aquesta ho requereix. Una coordinació entre el propietari d'un immoble i la policia, al marge de la comitiva judicial, suposaria actuar al marge de la llei. 
Arxivat a