VÍDEOS i FOTOS Alcaldes i regidors protesten a Barcelona contra la repressió de l'Estat

La marxa acaba a la delegació del govern espanyol, on es llegeix un manifest

Manifestació d'electes a Barcelona.
Manifestació d'electes a Barcelona. | Bernat Surroca
05 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:25h
Desenes de càrrecs electes sobiranistes -majoritàriament independentistes- es manifesten aquest matí al centre de Barcelona. L'acció ha començat a les deu del matí a la plaça de Sant Jaume i s'ha desplaçat per la Via Laietana fins arribar a la delegació del govern espanyol a Catalunya, al carrer Mallorca amb Pau Claris, on s'hi ha llegit un manifest. L'objectiu era lliurar-lo a Teresa Cunillera, però la delegada no els ha pogut rebre "per motius d'agenda".

Els organitzadors de la concentració han expressat que el motiu de sortir al carrer aquest matí de dijous és la "necessitat de mobilitzar-se" i ja han comunicat que es reuniran amb l'AMI i l'Assemblea de Càrrecs Electes per coordinar futures accions.

L'alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha assumit el rol de portaveu de la protesta. Ha explicat que s'ha emplaçat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a participar, però que ho ha rebutjat. Bosch ha insistit que a la manifestació hi son representats tots els partits sobiranistes. També ha detallat que ja han presentat les seves propostes i confien en coordinar accions unitaries amb altres entitats del món local. "Representem el món local, som alcaldes de totes les forces sobiranistes que defensem la democràcia i rebutgem la sentència i la repressió de l'Estat", ressalta l'alcalde de Teià.

Aturada a Via Laietana

Camí de la delegació la marxa s'ha aturat a les portes de la prefectura de la policia espanyola, a la Via Laietana, on es van concentrar els episodis de més tensió durant les protestes contra la sentència de l'1-O de mitjans d'octubre. Els manifestants han cridat "fora les forces d'ocupació" i s'hi han concentrat durant uns minuts per denunciar la brutalitat policial.
Arxivat a