L'Oficina de Drets Civils denuncia vulneració de drets dels CDR presos i en reclama la llibertat

L'òrgan liderat per Adam Majó critica les constants filtracions del cas i que es pretengui criminalitzar l'independentisme

Concentració de suport a Txevi Buigas, un dels CDR encara empresonat.
Concentració de suport a Txevi Buigas, un dels CDR encara empresonat. | Josep M. Montaner
04 de desembre del 2019
Actualitzat a les 18:24h
L'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya reclama l'alliberament dels set membres dels CDR encara empresonats i que s'investigui la vulneració dels seus drets. Així ho reclama en un informe fet públic aquest dimecres en què analitza la situació dels nou independentistes que van ser detinguts ja fa més de dos mesos, el 23 de setembre, només dos dels quals estan en llibertat.

L'organisme adscrit al Govern "reclama que es prenguin les mesures parlamentàries, executives i judicials necessàries" per a la posada en llibertat dels set presos, "restablir el dret a l'honor i a la pròpia imatge" de tots els detinguts, "investigar la vulneració de drets" patida, així com les filtracions del sumar i la criminalització produïda, i "denunciar les manipulacions policíaques, polítiques i mediàtiques contra el moviment independentista". També exigeix "la no criminalització del moviment independentista construït amb ideals de lluita no violenta, i garantir els drets d'expressió i de manifestació pacífica, així com la resta de drets civils i polítics".

L'Oficina dels Drets Civils i Polítics, liderada per Adam Majó, denuncia irregularitats en les detencions i es mostra molt crític amb el paper de molts mitjans, els quals haurien vulnerat "el dret a la presumpció d'innocència" i criminalitzat tot l'independentisme. Alguns "van reproduir sense cap mena de crítica el discurs de les fonts oficials", donant els detinguts per culpables sense matisos i donant per fet que confeccionaven explosius.