Filmin, el temple del cinema clàssic i en català

La plataforma de contingut en streaming catalana, en un acord amb la Metro Goldwyn Meyer, es manté com la referent en els títols clàssics, independents i curtmetratges de tot el mercat

Els clàssics de la MGM, a Filmin
Els clàssics de la MGM, a Filmin | NacióDigital
29 de novembre del 2019
Actualitzat a les 20:07h
Les plataformes de contingut en streaming són una realitat evident i molt present a les vides de milions de persones arreu del món. El nou format de consum de cinema i de sèries situen a les productores, distribuïdores i creadors en un mercat cada vegada més ràpid, vertiginós i amb dinàmiques totalment diferenciades de només deu anys enrere. Tot i aquesta allau d'empreses audiovisuals que ofereixen contingut en línia, el cinema clàssic, tant europeu, asiàtic, d'autor com de Hollywood, va quedar en un pla més secundari que els títols de rigorosa actualitat. La situació va canviar completament amb Filmin.

El servei va néixer el 2006, de la mà de diverses empreses de cinema independent, per impulsar una plataforma amb un tracte d'orfebreria per a les pel·lícules i sèries fora de l'àmbit més comercial. Amb els anys, la plataforma va créixer exponencialment i va oferir l'únic servei íntegre en català, amb títols doblats i subtitulats en la nostra llengua de tot el món. Més de 10.000 pel·lícules i sèries formen part de Filmin però aquest novembre, l'empresa va donar un salt qualitatiu amb un acord amb la Metro Goldwyn Meyer, una de les companyies de producció i distribució més importants de Hollywood. La col·laboració ha aterrat amb 110 pel·lícules de culte, amb un aparador sense precedents en el món de les plataformes. En català, n'hi ha 24 totalment doblades. Títols clàssics, comèdies que han creat escola i pel·lícules de directors de renom mundial integren ara el catàleg de Filmin.

Un dels fundadors i responsables de l'empresa, Jaume Ripoll, valora molt positivament l'acord amb la MGM, afirmant l'impuls que va generar en el visionat de pel·lícules tan sols el primer cap de setmana de novembre que es va posar en marxa el nou catàleg, amb un increment del 30%. Les deu pel·lícules més visionades d'aquesta nova col·laboració durant el primer cap de setmana, van ser les següents: Annie Hall, La puerta del cielo, El misterio Von Bülow, El silencio de los corderos, El apartamento, Cowboy de medianoche, Terminator, Fargo, Un pez llamado Wanda i Manhattan.

Des de NacióDigital hem fet una nova selecció de deu títols que s'integren en aquesta nova col·laboració, escollint entre peces de culte del cinema clàssic amb altres per a iniciar-se en el món més cinèfil de les plataformes. Altres de comèdies i pel·lícules indispensables d'alguns dels directors més importants de la història. Aquí us deixem la tria: