Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR

Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona aprova per unanimitat els pressupostos més alts de la seva història

Els comptes permetran iniciar el nou Pla de Mandat sense deute

per NacióDigital, 29 de novembre de 2019 a les 12:15 |
Plenari d'aquest divendres a la Diputació de Tarragona | Diputació de Tarragona
El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat per unanimitat els pressupostos per a 2020, xifrats en 160 milions d'euros, un 2,4% més que els de 2019. Un dels elements destacats és que s'eixugarà totalment el deute bancari, cosa que permetrà reforçar projectes i fer noves inversions els anys propers.

Els comptes són un 2,4% superiors als de l'any 2019 i dels 160 milions, 135,4 són per a la corporació, 17,1 per a l'organisme autònom de BASE i 7,4 per al Patronat de Turisme. El Pla d'Acció Municipal (PAM) destinarà 10 milions d'euros als municipis, la mateixa xifra que l'any anterior, i es reforçarà fins als 2 milions d'euros una línia d'ajuts per als municipis afectats per fenòmens naturals, als quals hi podran accedir les localitats afectades pels aiguats de l'octubre.


Aposta per la cultura

Pel que fa a les partides més destacades, s'incrementaran en un 20% els ajuts per a activitats culturals de municipis fins a 5.000 habitants i s'augmenta un 25% la partida per al programa d'ajuts per a actuacions incloses en el catàleg de serveis, que permet la cooperació en matèria d'activitat cultural als municipis i entitats. A banda es mantenen els 5 milions per recolzar els ajuntaments que tinguin escoles bressol municipals.


El mediambient

En matèria de medi ambient es crea una nova línia de suport als pobles que tirin endavant mesures per millorar la recollida selectiva de residus, amb 300.000 euros. A més la línia d'ajuts excepcionals per als municipis que hagin patit danys per episodis meteorològics s'eleva en 100.000 euros fins als 2 milions. En aquest cas, cada consistori podrà obtenir fins a 50.000 euros.


S'hi podran adherir els afectats pels aiguats de l'octubre i es guardarà una previsió per a possibles esdeveniments que puguin succeir durant l'any vinent.

Impuls a les infraestructures

En infraestructures, hi haurà gairebé 12 milions per a la construcció, manteniment i millora de la xarxa viària de la demarcació.

També hi ha partides per a dos grans actuacions que emanen de l'anterior mandat. Es tracta del projecte de la Baronia d'Escornalbou que posa en valor el patrimoni i l'entorn natural del Castell-Monestir d'Escornalbou, amb una dotació de més d'un milió d'euros; i el projecte AulaPlus, que permetrà redefinir l'espai de la Boca de la Mina de Reus com un espai públic de formació al servei de la ciutadania.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació