La plataforma liberal Catalans Lliures es refunda com a Institut Ostrom Catalunya

La nova entitat formarà part properament de l'Atlas Network, la xarxa de laboratoris d'idees liberals més important del món

Debat sobre «Catalunya: liberal o socialista?», un dels actes organitzats per Catalans Lliures.
Debat sobre «Catalunya: liberal o socialista?», un dels actes organitzats per Catalans Lliures. | Adrià Costa
29 de novembre del 2019
Actualitzat a les 8:06h
Catalans Lliures, la plataforma d'activistes liberals creada fa tres anys, s'ha refundat com a think tank amb el nom d'Institut Ostrom Catalunya. El nou laboratori d'idees pren el nom d'Elinor Ostrom, Premi Nobel d'Economia d'ideologia liberal. Catalans Lliures va sorgir fa tres anys com a associació dirigida a confrontar-se ideològicament amb el pensament socialista, que els seus impulsors consideren dominant a Catalunya. Durant tot el procés, la plataforma s'ha posicionat en una línia sobiranista. 

A la direcció de l'Institut Ostrom Catalunya hi ha, entre d'altres, l'empresari Eric Herrera, que ha presidit Catalans Lliures els darrers tres anys; el científic biomèdic Martí Jiménez; l'economista Roger Medina; i el cap de la Secció d'Estudis Polítics, Jurídics i Socials de l'Ateneu Barcelonès, Alexander Golovín.

Entre els projectes que el nou think tank prepara per a l'any vinent hi ha engegar un programa de formació econòmica per a escoles, publicar el primer llibre divulgatiu sobre el liberalisme en llengua catalana i reforçar la seva presència als mitjans de comunicació. Està tramitant també la seva inclusió a l'Atlas Network, la plataforma de think tanks liberals més important del món.

A més, l'entitat coorganitza la Liberty Conference, el fòrum liberal més gran d'Europa, que reunirà al març a Madrid més d'un miler de persones i comptarà amb la participació de ponents com David Friedman, fill del cèlebre economista Milton Friedman, o el president del Ratio Institute suec, Nils Karlson, entre d'altres. En el marc de la cimera, l'Institut Ostrom celebrarà una jornada sobre ecologisme liberal i el paper del capitalisme en la lluita contra el canvi climàtic.