El «lobby» unionista del Col·legi d'Advocats es fa fort

Activistes espanyolistes han copat la secció de dret constitucional de l'ICAB, que ha arribat a reclamar l'aplicació de la llei mordassa davant dels talls de carretera

Façana del Col·legi d'Advocats de Barcelona.
Façana del Col·legi d'Advocats de Barcelona. | Europa Press
26 de novembre del 2019
Actualitzat el 29 de novembre a les 10:25h
Des de l'inici del procés sobiranista, un dels objectius de l'unionisme ha estat penetrar amb força en el teixit associatiu català. El resultat d'aquest esforç ha estat desigual, però el cert és que una de les entitats en les quals han aconseguit fer forat és l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB). Concretament, figures vinculades a l'unionisme s'han fet forts a la secció de Dret Constitucional de la institució col·legial, que ja és el portaveu oficiós dels sectors espanyolistes més bel·ligerants dins del gremi.

Una mostra del biaix ideològic de la secció es va expressar amb motiu de la nota enviada fa uns dies amb motiu dels actes de protesta contra la sentència de l'1-O. La secció demanava l'aplicació de la llei 4/2015 de seguretat ciutadana, més coneguda com a llei mordassa. Els juristes consideraven "inadmissibles" els talls de carretera, rebutjaven que els talls de carretera estiguessin amparats pel dret de manifestació i titlava els participants en aquestes accions de "vulneradors dels drets fonamentals" dels altres ciutadans. El comunicat de la secció va generar una forta repulsa dins del mateix col·legi, que va expressar Jordi Domingo, excandidat al deganat de l'ICAB: